KYK kredilerinde geçmişe yönelik düzenleme olacak mı? AK Parti kurmayları açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KYK borçlarına ilişkin açıklama yapmasının ve KYK borçlarında sadece ana paranın ödeneceğini açıklamasının ardından bir açıklama da AK Parti kurmaylarından geldi. KYK'de geçmişe yönelik düzenleme olacak mı?
KYK kredilerinde geçmişe yönelik düzenleme olacak mı? AK Parti kurmayları açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz pazartesi günü yapılan kabine toplantısı sonrasında bir süredir gündemde olan KYK kredi borçlarına ilişkin karar alındığını duyurdu. Erdoğan, KYK kredi geri ödemelerinin enflasyon farkından bağımsız, alınan rakam üzerinden ve sadece ana para olarak ödeneceğini açıkladı. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından KYK borcu olan kişiler düzenlemenin detaylarını araştırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK kredi borçlarına ilişkin açıklamasında " Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para. Bu uygulamadan hâlâ kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar TL’nin üzerinde bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış olduk." ifadelerini kullanmıştı.

KYK kredilerinde geçmişe yönelik düzenleme olacak mı? AK Parti kurmayları açıkladı

KYK KREDİLERİNDE GERİYE DÖNÜK DÜZENLEME YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından geçmiş dönemde borcunu enflasyon farkı ile ödeyen kişilere ödedikleri farkın iade edilip edilmeyeceği de tartışma konusu oldu. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, AK Parti kurmayları KYK düzenlemesinin Erdoğan'ın açıklamalarından sonra geçerli olacağını belirterek “Torba kanununa eklenecek bir madde ile düzenleme yapılır. Meclis 1 Ekim’de açıldığı için yapılacak çalışma o zamana kadar hazırlanacak. Ancak bu süreçte Maliye Bakanlığı tahsilatı durdurabilir. Yapılacak çalışma geçmişe yönelik bir düzenleme olmaz, geleceğe yönelik olur. Tahsilat bu şekilde sağlanır” açıklamasında bulundu.

AK Parti kurmayları, KYK düzenlemesi yürürlüğe girene kadar borcunu ödemeyenler için başlatılmış tahsilat-haciz işlemlerinin askıya alınacağını belirttiler.