KYK Öğrencilerin Hesabına Toplu Para Yatırmaya Hazırlanıyor! KYK Burs ve Kredileri Ne Zaman, Ne Kadar Yatacak?

KYK 2021 yılı bursları öğrencilere ödemeye başlayacak. İlk ödemeler 3 aylık burs, kredi tutarı olacak. Ödemeler daha sonra aylık devam edecek. İşte ödemelere dair detaylar.
KYK Öğrencilerin Hesabına Toplu Para Yatırmaya Hazırlanıyor! KYK Burs ve Kredileri Ne Zaman, Ne Kadar Yatacak?

KYK burs ve kredilerinde geri sayım başladı. KYK üç aylık burs ve krediler yakın zamanda hesaplara aktarılacak. Peki KYK burs – kredi ne zaman yatacak?
Türkiye’deki milyonlarca üniversite öğrencisi KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından, ekim kasım ve aralık ayına ait toplu üç aylık paranın ne zaman hesaplara yatırılacağını merak ediyor. Yaşam pahalılığının da artmasının ardından pandemi sonrasında yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler KYK bursunu almak için sabırsızlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde e – Devlet üzerinden KYK taahhütnamesinin onaylanma sürecinin sona ermesinin ardından öğrenciler burs ve kredileri ne zaman alacaklarını merak etmeye başladılar. Ocak ayının ilk haftasında yapılacak üç aylık ödeme için T.C. kimlik numarasının son hanesine bakılacak.

KYK Burs ve Kredi Ne Zaman Yatacak?

Türkiye’de yükseköğrenim gören tüm üniversiteliler için verilen burs ve krediler için ilk ödemelerin yapılmasına kısa bir süre kaldı. İlk defa burs ya da kredi alacak öğrenciler, başvurularını yapmalarının ardından yeni öğretim yılının başından itibaren ödeme almaktadır. Bu nedenle Ocak 2022’de öğrencilerin hesaplarına ekim ayından itibaren biriken üç aylık ödemeler yapılacak. T.C. kimlik numarasının son rakamına göre her ayın 6 – 10’u arasında ödeme yapılacak.

KYK 2022 Burs ve Kredi Ne Kadar Oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklama sonrasında, bir önceki yıl lisans öğrencileri için 650 lira olarak verilen KYK burs ve kredi, yeni yıldan itibaren 850 lira olarak verilecek. 2022 KYK burs ve kredisi lisans için 850 TL, yüksek lisans öğrenicileri için 1.700 TL ve doktora öğrencileri için 2 bin 550 lira olarak verilecek.

2021 – 2022 dönemi için 30 bin kişi daha artarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından daha önce 150 bin öğrenciye burs verilirken bu yıl için 180 bin kişiye burs verilmesi öngörülüyor. Ekim ayından itibaren başlayarak, ilk defa burs alacak tüm öğrencilerin hesaplarına üç aylık dönem için ödeme yapılacak. Bir sefere mahsus yapılacak toplu ödeme sonrasında, her ayın 6 ile 10’u arasında kyk burs ve kredileri hesaplara aktarılacak.