KYK yurt başvurusu 2022 2023! Yurt başvuruları ne zaman, başvuru nasıl yapılır?

Kredi Yurtlar Kurumu KYK yurt başvurusu için adaylar araştırmaya başladı. Peki, KYK yurt başvurusu ne zaman, nasıl yapılır, kimlere verilecek?
KYK yurt başvurusu 2022 2023! Yurt başvuruları ne zaman, başvuru nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan KYK burs başvurusu açıklaması için geri sayım devam ediyor. KYK yurt ve burs başvurusu için milyonlarca genç beklerken yapılacak olan açıklama ile de başvuru süreci resmen başlamış olacak. 

Düzenlenen sınav kapsamında almış oldukları puan ile üniversite eğitimi almaya hak kazanan ve üniversitelere yerleşen gençlere ve kayıt yenileyecek öğrenciler KYK başvurusu yapabilecekler. Peki, KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman, hangi tarihte başlayacak, burs başvuru ekranı açıldı mı, başvurular ne zaman alınacak?

2022 2023 KYK YURT VE BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

2022 - 2023 yılında üniversitede eğitim görmeye hak kazanan ve üniversite eğitimine devam eden gençlere yönelik olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yurt ve burs desteği verilmektedir. Ancak, burs başvuruları için ne yazık ki beklenen açıklama henüz gelmedi. 

Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız sene KYK yurt başvuru ekranı 6 Eylül tarihinde açılmıştı. KYK burs başvurusu ise yine geride bıraktığımız sene Kasım ayında başlamış, 5 Kasım 2022 tarihinde başlayan başvuru, 8 Kasım tarihinde sona ermişti. Yine geçen sene olduğu gibi takvim işlemeye devam ederse yurt başvuru ekranının Eylül ayının ilk haftası içerisinde, KYK burs başvurusunun ise Kasım ayında açılması bekleniyor. 

KYK YURT VE BURS BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Yurt ve burs başvurusu yapmak isteyen kişiler için gerekli açıklamaları Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacak olup, yurt ve burs başvuruları e-devlet üzerinden yapabilecekler.