Latif Demirci kimdir, mesleği ne? Neden öldü, hastalığı neydi?

Hürriyet gazetesinin ünlü karikatüristi Latif Demirci hayatını kaybetti. Ünlü ismin sevenleri Latif Demirci neden öldü merak ediyor.
Latif Demirci kimdir, mesleği ne? Neden öldü, hastalığı neydi?

Türkiye 5 Haziran gününe üzücü bir vefat haberiyle uyandı Karikatür sanatının önde gelen isimlerinden biri olan Latif Demirci, bu sabah hayatını kaybetti. Demirci'nin vefatı sevenlerini gözyaşına boğarken, hem siyasi hem de ünlü isimlerden peş peşe başsağlığı mesajları yayınlandı.

Latif Demirci'nin vefat haberi internette yayılırken, ünlü sanatçıyı tanımayan birçok kişi ise Latif Demirci kimdir, neden öldü araştırıyor.

Latif Demirci neden öldü, hastalığı neydi?

Kısa bir süre önce kalp ameliyatı geçiren Latif Demirci, dün sabah saatlerinde evinde düştü. Yakınları tarafından özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Demirci, bu sabah saat 06.00 sularında doktorların tüm çabasına rağmen kurtulamadı.

Acı haberi Hürriyet Kitap Sanat haberi ile sosyal medya üzerinden duyuruldu.

Latif Demirci kimdir, kaç yaşında?

31 Ocak 1961 tarihinde İstanbul'da doğan Latif Demirci, Gırgır ve Fırt dergilerine çizdiği karikatürlerle kariyerine başlamıştır. 80'li yıllarda 'Muhlis Bey' tiplerini çizerek ünlenen Demirci, Hıbır ve HBR Maymun dergilerinin kapanması ardından mizah dergiciliğini bırakarak gazetelerde çalışmaya başlamıştır. Son olarak Hürriyet gazetesinde çizimleri yer alan Latif Demirci, 5 Haziran 2022 Pazar günü 61 yaşında hayatını kaybetti.

Demirci, Press Bey ve Media Hanım, Muhlis Bey, Mithat ve Mirsat, Arap Kadri gibi efsaneleşmiş tiplemelere hayat vermişti.

Başsağlığı mesajı yağdı

Ünlü karikatürist Latif Demirci'nin vefat haberini alan birçok kişi başsağlığı mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Latif Demirci'nin yakınlarına başsağlığı diledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yine Latif Demirci'nin ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilediği bir mesaj paylaştı.