Levent Göktaş kimdir, neden aranıyordu, Necip Hablemitoğlu suikasti nedir, neden öldürüldü, failleri yakalandı mı?

Necip Hablemitoğlu suikasti katil zanlıları arasında yer alan ve hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı tarafından kırmızı bülten çıkartılan Levent Göktaş yakalandı! Son dakika Levent Göktaş yakalandı mı, nerede yakalandı, kimdir, nereli, suçu ne?
Levent Göktaş kimdir, neden aranıyordu, Necip Hablemitoğlu suikasti nedir, neden öldürüldü, failleri yakalandı mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı tarafından yapılan başvuru ile hakkında kırmızı bülten çıkartılan Levent Göktaş'ın Bulgaristan'da yakalandığı açıklandı. Adı son dönemde yapmış olduğu sosyal medya paylaşımları ile ülke gündemine taşınan ve yurt dışına kaçan Levent Göktaş, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı zanlıları arasında yer alıyordu. 

Emekli albay olan ve pek çok madalyası bulunan Levent Göktaş'ın Bulgaristan’ın Svilengrad şehrinde yakalandığı açıklandı. Kamuoyu gündemine bomba gibi düşen haberin ardından pek çok kişi Levent Göktaş kimdir, neden yurt dışına kaçmıştı, Necip Hablemitoğlu kimdir, neden öldürüldü, kim öldürdü sorularına yanıt aramaya başlamıştı. 

LEVENT GÖKTAŞ KİMDİR, YAKALANDI MI, NEREDE YAKALANDI?

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı zanlıları arasında gösterilen Levent Göktaş 1959 Tokat doğumludur. PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı Kenya'dan Türkiye'ye getiren ekip içerisinde yer almıştır. 

Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki Muharebe Arama Kurtarma Birliği’nde alay komutanı olarak görev aldıktan sonra emekli olmuştur. Emekli albay olduktan sonra avukatlık yapmaya başlamıştır.  Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 3 adet üstün cesaret ve feragat madalyasına sahip olan tek kişi olarak kayıtlara geçmiştir. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile Bulgaristan'da yakalandığı duyurulmuştur. 

NECİP HABLEMİTOĞLU KİMDİR, SUİKASTI KİM YAPTI, NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde suikasta uğrayarak hayatını kaybetmiştir. Suikastın ana nedeni olarak Hablemitoğlu'nun İzmir'de ki altın madenleri hakkında yazdığı kitap nedeniyle öldürüldüğü iddia edilmişti.