LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanır, sonuç tarihi? LGS tercihleri ne zaman başlıyor?

MEB LGS 2022 sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. LGS sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. İşte ayrıntılar.
LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanır, sonuç tarihi? LGS tercihleri ne zaman başlıyor?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 5 Haziran 2022 tarihinde iki oturum şeklinde tamamlandı. LGS 2022 için sınav soruları ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlandı. Yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin katıldığı LGS sonrasında gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi.

LGS 2022 sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen LGS sınavı sonrasında öğrenciler ve veliler sonuçların açıklanacağı tarihe dikkat kesildi. LGS sınav sonuçları, 30 Haziran 2022 tarihinde MEB GOV TR adresi üzerinden açıklanacak. Sonuçlar online ortamda görüntülenecek olup, sonuçlar açıklandıktan sonra tercih maratonu başlayacak.

Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek, ardından her bir öğrencinin testlerine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak elde edilecek.

LGS 2022 tercihleri ne zaman başlayacak?

LGS 2022 sınav sonuçları 30 Haziran 2022 günü ilan edilecek. Öğrenciler hangi liseye gideceklerini öğrenmek için meraklı bir bekleyiş sürdürüyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra tercih dönemi başlayacak ve öğrenciler puanlarına, yüzdelik dilimlerine göre istedikleri okula başvuru yapabilecekler.

LGS 2022 tercih tarihi henüz açıklanmadı. Ancak bir önceki yıl 30 Haziran'da sonuçlar açıklanmış ve ardından 5-16 Temmuz tarihleri arasında tercihler yapılmıştı.

2022 yılı için de Temmuz ayının ilk iki haftası LGS tercih sürecinin gerçekleştirilmesi bekleniyor.