LGS sınav sonuçları açıklandı! Sonuçlara nereden bakılır?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları belli oldu. Öğrenciler ve veliler ise sınav sonucunu nereden sorgulayacağını merak ediyor.
LGS sınav sonuçları açıklandı! Sonuçlara nereden bakılır?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ve sınav sonuçlarının nereden öğrenileceği araştırılıyordu. LGS sınav sonucu açıklandı. Sonuçlar MEB resmi internet adresi üzerinden online olarak sorgulanıyor.

LGS sınavının sonuçlarının 28 Haziran 2024 Cuma günü (bugün) açıklanması bekleniyordu. İki oturumda gerçekleşen LGS sınav sonuçları belli oldu. Öğrenciler ve veliler ise sınav sonuçlarını görmek için nasıl bir yol izleyeceğini araştırıyor.

haber-ankara-1280720-2024-06-28t100121-623.jpg

LGS SINAV SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), sınav sonucu açıklandı. Milyonların beklediği sınav sonucuna nereden bakılacağı ise merak ediliyor. Sınav sonuçlarını internet üzerinden bilgisayar ya da telefon gibi araçlarla sorgulayabilirsiniz. LGS sınav sonuçlarını "www.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden öğrenebilirsiniz. LGS sınav sonuçları ekranında T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini dolduran adaylar sonuçları görüntüleyebilecek. 28 Haziran 2024 Cuma günü açıklanan LGS sınav sonuçlarına "www.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden bakabilirsiniz. Sınav sonuçları ekranında testlere verilen doğru ve yanlış cevap sayıları görüntüleniyor.

Öğrenci ve velileri, sınav stresinin ardından liselere yerleştirilme heyecanı sardı. Öğrencilerin liselere yerleştirilme süreci için ise özellikle velilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor.