LGS sınav yeri nasıl öğrenilir, giriş belgesi nasıl alınır? LGS giriş belgesi sorgulama ekranı

Liselere Geçiş Sistemi LGS giriş yerleri açıklandı. LGS sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır öğrenmek için haberimizin devamını okuyabilirsiniz.
LGS sınav yeri nasıl öğrenilir, giriş belgesi nasıl alınır? LGS giriş belgesi sorgulama ekranı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için geri sayım başladı. Liseye geçme heyecanı yaşayan milyonlarca genç, büyük sınav için gün sayıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile LGS sınav giriş yerleri belirlendi. Sınava katılım sağlayacak 8. sınıf öğrencileri, sınava hangi okulda, hangi sınıfta gireceği gibi bilgilere erişim sağlayabilecekler. Peki, LGS giriş belgesi nereden, nasıl alınır ve LGS sınav yeri nasıl öğrenilir? İşte ayrıntılar.

LGS 2022 sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan sınav kılavuzunda belirtildiği gibi , fotoğraflı sınav giriş belgesi, 27 Mayıs 2022 Cuma gününden itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yayınlandı. LGS'ye girecek tüm öğrenciler, 27 Mayıs'tan itibaren okul müdürlüklerinden sınav giriş belgelerini mühürlenmiş bir şekilde alabilecekler.

LGS ne zaman, saat kaçta 2022?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi LGS sınavı, bu yıl 5 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. İlk oturumu saat 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.

İlk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre tanınacak.

İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. LGS sonuçları ise 30 Haziran 2022 tarihinde açıklanacak.