LGS Türkçe, matematik, fen, inkılap, yabancı dil soru kitapçığı yayınladı mı? Cevap anahtarı açıklandı mı?

LGS maratonu bugün yapılan sınav ile sona erdi. Öğrenciler LGS sınav soruları yayınlandı mı, LGS sınav sorularını nerden görebilirim araştırıyor.
LGS Türkçe, matematik, fen, inkılap, yabancı dil soru kitapçığı yayınladı mı? Cevap anahtarı açıklandı mı?

Binlerce 8. sınıf öğrencisi tüm yıl LGS'den iyi bir puan alabilmek için sıkı bir çalışma yürüttü. Uzun süredir beklenen Liselere Geçiş Sistemi sınavı bugün iki oturum halinde gerçekleşti. Sınava girecek öğrenci sayısının bu yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin olduğu açıklanmıştı.

LGS'de ter döken öğrencilere asınav boyunca aileleri eşlik etti. Şimdi ise veliler ve öğrenciler LGS matematik, Türkçe, İnkılap, yabancı dil ve fen bilimleri soruları yayınlandı mı araştırıyor.

LGS sınav soruları açıklandı mı, cevap anahtarı yayınlandı mı?

8. sınıf öğrencilerinin daha iyi bir lisede eğitim görmek için girdiği Liselere Geçiş Sistemi sınavı (LGS) bugün tamamlandı. Şimdi ise öğrenciler ve velileri, LGS sınav sorularının yayınlanıp yayınlanmadığını merak ediyor.

Sınavdan çıkan öğrenciler bir heyecanla cevaplarını kontrol etmek için bilgisayar başına oturdu.

İki oturumdan oluşan LGS, 5 Haziran Pazar günü sabahı gerçekleştirildi. LGS sınav sorularının ve cevap anahtarının, sınavın sona ermesi ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanması bekleniyor. Ayrıca bazı televizyon kanallarında da sınav sonrasında soru çözümü yapılıyor.

LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

1 milyon 200 bin öğrencinin ter döktüğü LGS sınavının sonuçları 30 Haziran 2022 günü belli olacak.

İki oturumdan oluşan LGS sınav maratonu 5 Haziran itibariyle tamamlandı. Şimdi ise sonuçlar açıklandıktan sonra öğrenciler için tercih dönemi başlayacak ve sonrasında öğrenciler yeni dönemde kazandıkları lisede eğitimlerine başlayacaklar.