LGS ve YKS sınavı ile ilgili yeni karar açıklandı!

Yaşanan depremin ardından liseye ve üniversiteye geçiş için yapılacak olan sınav için gelişmeler merak konusu olmuştu. Konu hakkında yeni açıklamalar yapılmaya başlandı.
LGS ve YKS sınavı ile ilgili yeni karar açıklandı!

Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesinin ardından depremden etkilenen 10 ilde eğitim konusunda da pek çok karar alınmıştı. Bu illerin yanı sıra da Türkiye çapında yapılacak olan LGS ve YKS sınavı hakkında da yeni değişiklikler yapıldı. Yapılan bu değişikliklerin ilki YKS sınavına ikinci dönemin dahil edilmemesi olurken diğer gelişmeler de merak konusu olmuştu. Bu konuda açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yeni gelişmeleri aktardı. 

3 KATEGORİYE AYRILDI! 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamalarda yeni sistemde illerin 3 kategoriye ayrıldığını ifade ederek, 

"Sadece Çevre Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarda eğitim başlayacak. Okulların sağlam raporu alınmadan okullar açılmayacak. Eğer sağlam raporu yoksa okullar açılmayacak. 10 ilimizi valilerimiz, bakanlarımız ve il milli eğitim müdürlerimizle değerlendirme yaptı. İllerimizi 3 kategoriye ayırdık.

1. Kategori: Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerde merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart'ta okullar başlıyor.

2. Kategori: Gaziantep ve Osmaniye. Bu illerde 1 Mart'a kadar verilen ara 13 Mart'a kadar uzatıyoruz.

3. Kategori: Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay yer alıyor. Bu illerde ise 1 Mart tarihine kadarki uzatmayı 27 Mart tarihine kadar uzatıyoruz."

Şeklinde yaptığı açıklamalar ile son durum hakkında da bilgiler vermiş oldu. Okullarda yapılan bu değişiklikler ile birlikte YKS ve LGS sınavı hakkında da bilgiler verdi. 

DESTEKLEME KURSLARI BAŞLIYOR! 

Daha önce YKS için yapılan açıklamada ikinci dönem konularının dahil olmadığı ifade edilmişti. Yapılan bu açıklamada LGS'de de ikinci dönem konularının dahil edilmeyeceği öğrenildi. Bununla birlikte de YKS ve LGS sınavına girecek olan öğrenciler için destekleme kurslarının başlayacağı öğrenildi. Bu konuda ise  "1 Mart tarihi ityibarıyla LGS ve YKS'ye girecekler için destekleme kursları başlayacak. 2. ve 3. kategoride olan illerde de 8 ve 12'nci sınıfları desteklemek için kurslar açacağız. Ayrıca MEB olarak 8 ve 12. sınıflar için 10 ildeki tüm illerde ders kitapları ile yardımcı kaynakları 1 Mart itibarıyla tüm öğrencilerimize ulaştıracağız" şeklinde yaptığı açıklamalar ile öğrencilere gelişmeleri aktardı.