Lüks rezidansta yüksek kira için asansör oyunu: 40 dakika bekliyorlar

İstanbul'da lüks bir rezidansta asansör sorunu yaşanıyor. Evleri yüksek fiyata kiralamak isteyen yönetimin, 2 yıldır bozuk asansörü yaptırmadığı iddia ediliyor.
Lüks rezidansta yüksek kira için asansör oyunu: 40 dakika bekliyorlar

Ev sahibi ve kiracılar arasında sular bir türlü durulmuyor. Kirayı artırmak isteyen ev sahipleri, kiracılarından karşılık alamadıklarında akıl almaz yöntemlere başvuruyor. Son olarak İstanbul Ataşehir'de ev sahibinin kiracıları çıkarmak içi uyguladığı yöntem ise pes dedirtti.

Yüksek kira için asansör oyunu!

Ataşehir'de bulunan bir alışveriş merkezine bağlı 31 katlı rezidansta yaşayan vatandaşlar, iki yıldır süren asansör arızaları nedeniyle dakikalarca asansör kuyruğu bekliyor. Vatandaşların şikayetleri üzerine yönetimin herhangi bir şey yapmamasına tepki gösterenler, her gün 30-40 dakika asansör beklediklerini ve evleri daha fazla ücretle başkasına kiralamak için bilerek asansörü yaptırmadıklarını ifade ediyor.

2 yıldır asansörü tamir ettirmiyorlar

Rezidansta yaşayan bir kişi konuya ilişkin konuşarak, asansör probleminin 2 yıldır sürdüğünü ve 4 bloktan oluşan sitede sadece bu blokta böyle bir problem yaşandığını söyledi. Bloklarının yüzde 90'ının işyerinden oluştuğunu ve başka kişilere bu evleri çok daha yüksek bedellerle kiralamak için böyle bir oyun oynandığını belirterek, bir yıl önce emlakçının kendilerine rest çektiğini '' daha yüksek fiyatlı müşteriler var '' dediği ortaya çıktı.

1425 lira aidat ödüyorlar

Aynı kişi, rezidansa 1425 lira aidat ödediklerini, toplam 186 daire olduğunu ve asansör sorunu nedeniyle 1500 kişinin aynı mağduriyeti yaşadığını belirtti. Rezidans sakinleri, asansörün mevcut kiracıları evden çıkarmak için oynanan bir oyun olduğunu düşünüyor ve uzun sürede gelen asansörlere fazla kişinin binmesi nedeniyle de tehlikenin arttığını ifade ediyorlar.