Lüks sitede kira kavgası meydan muhasebesine döndü: 8 gözaltı, 13 yaralı

Kiralara yapılan fahiş zamlar vatandaşı isyan noktasına taşırken konutlar kadar işyerleri de bu zamlardan etkilendi.
Lüks sitede kira kavgası meydan muhasebesine döndü: 8 gözaltı, 13 yaralı

Gelen zamlara isyan eden kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklarda tartışmanın dozu her geçen gün biraz daha artmaya devam ediyor. Ev sahipleri kiraya daha yüksek zam yapmanın yolunu ararken kiracılar ise fahiş zamların altında eziliyor.

Talep edilen yüksek zamlar ise ev sahibi ve kiracıların arasını açıyor. Yaşanan anlaşmazlıklar genelde mahkemeye taşınırken bazen de istenmeyen olaylara sebebiyet verebiliyor. Bu olaylardan biri de İstanbul Küçükçekmece'de yaşandı.

LÜKS SİTEDE KİRA ZAMMI KAVGASI

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan lüks bir sitede işyeri sahibi ile kiracısı arasında kira zammı konusunda anlaşmazlık yaşandı. Halkalı 'da bulunan lüks bir sitenin giriş katında bulunan kafe sahipleri ile site yönetimi arasında kira anlaşmazlığı yaşandı.

İddialara göre bir süredir site yönetimi ile aralarında kira anlaşmazlığı nedeniyle gerginlik olan işletme sahipleri arasında bir kere daha gerginlik yaşandı. Site yönetiminin kalabalık bir grupla geldiği kafede silahlar çekilirken olay esnasında kafede olan kişilerin büyük panik ve korku yaşadıkları dile getirildi. Silah sesleri üzerine olay yerine çok sayıda güvenlik görevlisi sevk edilirken çıkan kavgada 13 kişinin yaralandığı belirtildi.

Olay hakkında açıklama yapan Küçükçekmece Kaymakamlığı soruşturmanın sürdüğünü ve 8 kişinin gözaltına alındığı duyurdu. Silahların da kullanıldığı kavgada yaralanan 13 kişinin yakın hastanelere sevk edildiği öğrenilirken, hayati tehlikesi bulunan kimse olmaması ise olayın teselli veren tek olumlu noktası oldu.