Mac bilgisayarlara Face ID sürprizi! Macbook modellerinde Face ID özelliği var mı, ne zaman gelecek?

Teknoloji devi Apple merak edilen soruyu yanıtladı. Mac bilgisayarlarda Face ID özelliği var mı, gelecek mi? Her sene gerçekleştirilen WWDC etkinliklerinde yeni özellikler tanıtılıyor.
Mac bilgisayarlara Face ID sürprizi! Macbook modellerinde Face ID özelliği var mı, ne zaman gelecek?

Dünya teknoloji devi Apple ürettiği yeni model cihazlara ek özellikler sunmaya devam ediyor. iPhone telefonlarda görülen Touch ID (parmak tanıma) özelliği sonrasında çentikli ekranlarda tanıttığı Face ID (yüz tanıma) özelliği Mac bilgisayarlara gelecek mi merakla araştırılıyor. Üretilen tüm Apple ürünlerine gelen yeni özellikler kullanıcıları tarafından büyük bir heyecanla takip edilirken gündeme düşen Face ID sürprizi ise hayranlarını meraklandırdı.

Apple, Face ID özelliği ile dünyada yeni bir devri başlatırken bu özelliğini bilgisayarlara ekleyip eklemeyeceği merakla bekleniyordu. Özellikle Mac modellerinde çentiksiz tasarıma geçen Apple, telefonlarda yer alan Face ID özelliğini bilgisayar modellerine de eklemeyi gündeme taşımıştı. Dünya basınına düşen bugün ki gelişmeler sonrasında ise ilerleyen dönemde büyük bir sürpriz gelebilir.

Apple yeni tanıttığı MacBook Air ve Pro modellerinde ekran çentiğinin yer aldığını açıklamıştı. Çentikli ekran tasarımları çok sevilen Apple'da Face ID özelliğinin olup olmadığı konuşulurken Mac bilgisayarlara bu özelliğin gelip gelmeyeceği merak ediliyordu.

Mac bilgisayarlara Face ID sürprizi! Macbook modellerinde Face ID özelliği var mı, ne zaman gelecek?

iPad ve Mac ürünlerinin pazarlamasından sorumlu üst düzey Apple yetkilisinin yaptığı açıklamalar sonrasında Mac’lere Face ID (iPhone ve iPad’lerde yer alan üç boyutlu yüz tanıma sistemi) konulmamasının nedeni, Touch ID’nin daha kullanışlı olması.

Parmak izi okuma sistemi (Touch ID) daha kullanışlı olduğunu düşünen Apple yetkilileri, Mac cihazlarını kullanan kullanıcıların çoğunda ellerinin klavye üzerinde durduğunu ve Touch ID'ye ulaşmalarının daha kolay olduğunu açıkladı. Touch ID özelliği yeni MacBook modellerinde Magic Keyboard'ların sağ üst köşelerinde yer alıyor.

MAC'LERDE FACE ID VAR MI?

Mac cihazlarda Face ID özelliğinin olup olmadığını sorgulayan kullanıcılara gelen yanıt ise olumsuz oldu. Birçok kişi tarafından tuhaf karşılanan bu durumun maliyeti sebebiyle şimdilik eklenmediği söylense de ilerleyen dönemde Face ID özelliğine sahip Mac cihazlarının piyasaya sürüleceği konuşuluyor.

Face ID sisteminin çalışmasını sağlayan TrueDepth kamera sistemlerinde donanım sayısının çok fazla olması ve ciddi bir maddi külfet olması sebebiyle Apple cihazlara henüz bu özelliği getirmedi. Şimdilik cihazlarda bu özelliğinin olmaması ilerleyen süreçte de olmayacağı anlamına gelmez iken yetkililer bu konu hakkında görüş birliğine henüz varamadıklarını ifade ediyorlar.

Apple yetkilileri TrueDepth kamera sistemlerini ilerleyen süreçlerde ekran altlarına yerleştirerek kullanıcılara sunabileceği ifade ediliyor.