Malatya yine sallandı! AFAD deprem açıklaması yaptı!

Türkiye yeni depremlerle sallanmaya devam ediyor. AFAD Deprem Dairesi yaptığı açıklama ile Malatya'da bir deprem daha olduğunu duyurdu. Malatya depremi ile alakalı ayrıntılar belli oldu.
Malatya yine sallandı! AFAD deprem açıklaması yaptı!

Türkiye'de depremler gerçekleşmeye ve vatandaşlar kısa süreli panik yaşamaya devam ediyorlar. AFAD Deprem Dairesi bu depremlerle alakalı yeni duyurular yaparak vatandaşları bilgilendirmeyi sürdürüyor. Bugün sabah saatlerinde Adana'da 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Az önce ise Malatya'da deprem olduğu AFAD Deprem Dairesi tarafından açıklandı. 

AFAD DEPREM DAİRESİNDEN YENİ DUYURU

AFAD Deprem Dairesi bir açıklama yaparak bugün saat 13:52'de Malatya Doğanşehir'de bir deprem gerçekleştiğini duyurdu. Bu depremin büyüklüğünün 4.3 olduğu bildirilirken depremin derinliği 11,13 km olarak açıklandı. Deprem kısa süreli bir korku yaşanmasına neden olurken kısa süre devam etmesi panik yapılmamasını sağladı. 

Malatya yine sallandı! AFAD deprem açıklaması yaptı!

ARTÇI DEPREMLERE ALIŞILDI

Deprem bölgesinde gerçekleşen artçı depremlere insanlar artık alıştılar. Bu depremler hakkında vatandaşlar zamanında uyarılmıştılar. Bu uyarıları dikkate alan vatandaşlar hasarlı binalardan uzak duruyorlar. Dolayısıyla herhangi bir olumsuzluk da yaşanmıyor. Depremin ilk günlerinde hasarlı binalara girerek eşyalarını almak isteyen bazı vatandaşlar enkaz altında kalmışlardı. Ancak bu durum artık ortadan kalktı ve artçı depremlerin bu tür olumsuz neticeleri olmuyor.

ŞİDDETLİ DEPREM OLMAYACAK!

Uzmanlar artçı depremler konusunda vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyorlar. Her büyük deprem sonrasında gerçekleşen kırılmanın ana kayada yerine oturmaya çalışmasından dolayı artçı depremler meydana gelebiliyor. Bu depremlerin en önemli özelliği ise ana depremden daha büyük olmamaları olarak gösteriliyor. Yeni bir deprem meydana gelmedikçe bölgede büyük artçı deprem meydana gelmeyecek. Yaklaşık 1 yıl sürecek olan bu artçı depremlerin büyüklüğü de zaman geçtikçe azalacak. Depremin ilk günlerinde daha şiddetli artçı depremler görülmüştü. Artık daha küçük boyutta depremler oluyor.