Maliye Bakanı Dolar, KDV, Elektrikte İndirim Sonrası Yeni Enflasyon Hamlesini Açıkladı! Temel Ürünler Ucuza Satılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon ile mücadele kapsamında açıklamalarda bulunurken önümüzdeki dönem uygulanacak olan 'Birlikten Berekete' projesi hakkında açıklamalarda bulundu.
Maliye Bakanı Dolar, KDV, Elektrikte İndirim Sonrası Yeni Enflasyon Hamlesini Açıkladı! Temel Ürünler Ucuza Satılacak

Türkiye'nin en önemli sorunu haline gelen yüksek enflasyon konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati Dünya Gazetesine yapmış olduğu açıklamalarında, hem fiyatlarına ilişkin hemde bu alanda alınan önlemlere dair bilgi verdi.

DOLAR, ELEKTRİKTE İNDİRİM, KDV DÜZENLEMESİ

Maliye Bakanı Nabati konuşmasının bu bölümünde yaptığı açıklamalarında, enflasyon ile mücadelenin en önemli önceliklerden biri olduğunu söyledi. Bu kapsamda hem yakın dönem hemde orta ve uzun vadeli programların bir bir hayata geçirildiğini ifade eden Bakan Nebati son dönemde atılan adımlara değindi. Gıda ürünlerinde KDV ornaının yüzde 8'den yüzde 1'e indiirldiğini ifade eden Bakan Nebati, bunun yanında elektrik faturalarında da KDV oranını yüzde 18'den yüzde 8'e düşürüldüğünü söyledi. Tüm bunların yanında ise salgın sonrası dönemde yükselen enerji fiyatlarının enflasyonun artmasında etmen olduğunu söyledi.

Yüksek Enflasyon Açıklaması

Enflasyon oranlarının yıl genelinde nasıl olacağına ilişkin ise Bakan Nebati "2022 yılı genelinde maliyet yönlü baskılar, döviz kurunun gecikmeli etkisi, küresel enerji fiyatlarının etkileriyle enflasyonun yüksek seyretmesi beklenmektedir. Yılsonunda enflasyonun atılan kararlı adımlarla gerilemesini bekliyoruz." dedi.

TEMEL GIDA ÜRÜNLERİ UCUZA SATILACAK

Bakan Nebati bundan sonraki döneme ilişkin açıklamalarında, Türkiye'de gıda ve enerji kaynaklı baskıların enflasyon üzerinde etkili olduğunu söyledi. Tarım desteklerinin artırıldığını ve bu hamleyle tarımsal üretimin destekleneceğini söyledi. Bu noktada yeni bir projenin müjdesini veren Bakan Nebati, 'Birlikten Berekete' isimli proje üzerinde çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Yakın zamanda hayata geçecek proje ile tüketicilerin belirli temel ürünlerde makul fiyatlarla ürünlere erişiminin sağlanacağını söyledi.