Maltepe Belediyesi'nde Rüşvet Operasyonu: 18 Kişi Gözaltına Alındı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da mali suçlarla mücadele polisi Maltepe Belediyesi'ne rüşvet operasyonu başlattı, 18 kişi gözaltına alındı.
Maltepe Belediyesi'nde Rüşvet Operasyonu: 18 Kişi Gözaltına Alındı

Mali suçlarla mücadele polisi İstanbul'da Maltepe Belediyesi'ne rüşvet operasyonu başlattı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Maltepe Belediyesi'nde üst düzey yönetimde olan kişilerin de olduğu 10 kamu görevlisi olmak üzere toplamda 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Daha önce de Kadıköy Belediyesi'ne yönelik yapılan rüşvet operasyonunun ardından bir rüşvet skandalı da Maltepe Belediyesi'nde yaşandı. Rüşvet operasyonu kapsamında Maltepe Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. İddiaya göre hala Maltepe Belediyesi'nde görevli olan ve bazı eski belediye başkanlarının da aralarında olduğu 18 şüpheli gözaltına alındı.

Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları H.B, M.M ve Özel Kalem Müdürü olduğu iddia edilen U.P'nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu iddia edildi. Şüphelilerin adreslerinde ekiplerin arama çalışmaları devam ediyor. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonun, “Örgütlü olarak Rüşvet Almak, Vermek, Aracılık Etmek ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarından başlatıldığı öğrenildi.

ÇARPICI DETAYLAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Geçtiğimiz günlerde Kadıköy Belediyesi'nde yapılan tarifeli rüşvet ağı operasyonunda ortaya çıkan Sağlam Arkadaş Suç Örgütü'nün detayları da ortaya çıkmaya başladı. Belediyede düzenlenen operasyon kapsamında rüşvet veren 4 kişi itiraf etti. Bir vatandaş, Maltepe'de bulunan ve mühürlenen fırını için Kadıköy zabıta ekiplerinin devreye girdiğini ve fırının yeniden açıldığını açıkladı. Diğer yandan rüşvet örgütü liderinin de fenalaştığı, hastaneye götürülerek serum takıldığı ve sonrasında tekrar emniyete götürüldüğü bilgisi de verildi.

Emlak365.com