Maltepe Belediyesi'nden Rüşvet Operasyonu Açıklaması

İstanbul Maltepe Belediyesi'ne düzenlenen rüşvet operasyonu kapsamında 10 kamu görevlisi olmak üzere 18 şüpheliden 16'sı yakalanmıştı. Belediyeden konuya ilişkin açıklama geldi.
Maltepe Belediyesi'nden Rüşvet Operasyonu Açıklaması

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Maltepe Belediyesi'nde rüşvet suçuna karıştıkları iddia edilen 10 kamu görevlisi toplam 18 suçludan 16'sı yakalandı. 18 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Maltepe Belediyesi konuya ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul genelinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Suçun işlendiği dönemde Maltepe Belediyesi'nde başkan yardımcısı olan H.B ve M.M ile halen görevde olan Zabıta Müdürü A.Z.İ ile eski Maltepe Tapu Müdürü Y.C'nin de aralarında bulunduğu 16 suçlu yakalandı.

MALTEPE BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Maltepe Belediyesi'nden Rüşvet Operasyonu Açıklaması

Maltepe Belediyesi rüşvet operasyonuna ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada: "İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Maltepe Belediyesi'nde aralarında 10'u kamu görevlisi 18 kişinin rüşvet suçlamasıyla gözaltına alındığı kamuoyuna yansıdı. Bazı basın yayın organlarında yer alan "aktif görevde olan üst düzey isimler" ifadesi ile verilen bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Soruşturma ile ilgili net bilgiler alındıkça kamuoyu bilgilendirilecektir. Saygı ile duyurulur" denildi.

Maltepe Belediyesi'nden yapılan açıklamada hala aktif görevde olan üst düzeylerin de aralarında olduğu yönünde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bilgisi verildi. Soruşturma kapsamında daha net bilgiler elde edildikçe de kamuoyu bilgilendirmesi yapılacağı açıklandı.

Operasyon kapsamında 4 zabıta ve belediyede görevli 4 memurun da yakalandığı açıklanmıştı. Gözaltına alınan 16 şüpheli sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.