Mansur Yavaş Müjdeyi Verdi: AOÇ Arazileri Üzerinde Ankara BB Tohum Üretecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş AOÇ arazileri üzerinde çiftçiler için tohum üretileceği müjdesini verdi.
Mansur Yavaş Müjdeyi Verdi: AOÇ Arazileri Üzerinde Ankara BB Tohum Üretecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş AOÇ arazileri üzerinde çiftçiler için tohum üretileceği müjdesini verdi. Detaylar haberimizde...

Ankara Büyükşehir Belediyesi 3 yıllığına kiralanan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazileri üzerinde çiftçilere dağıtılmak üzere yem bitkisi tohumu üretileceğini duyurdu.



Belediye Ekipleri Araziyi Temizleyerek Ekime Hazır Hale Getirdi!



Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile ekiplerin titiz çalışması sayesinde AOÇ arazilerinin temizlenerek ekime hazır hale getirildiği duyuruldu.



Kış mevsimine dayanıklı olan Macar fiği tohumu ekilecek olan arazilerin büyüklüğü 2 parsel ve 300 dekardan oluşuyor.



Uzun süredir ekim yapılmayan arazilerde bir ilke imza atacaklarını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş "Belediye olarak araziyi 3 yıllığına kiraladık.



Artık burada üretim yapılacak. Çiftçimize dağıtılmak üzere tohum yetiştireceğiz. Buranın kuruluş amaçlarından biri olan tohum dağıtma, damızlık dağıtma işlevini yıllar sonra tekrar aktif hale getirmiş olacağız.



Ürettiğimiz tohumlarımızı inşallah kırsaldaki çiftçilerimizle buluşturup, en ekonomik şekilde üretim yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Yem bitkileri üretimi artınca, hayvancılık da gelişecek. Böylece daha ucuza, daha sağlıklı eti Ankaralılarla buluşturabileceğiz" dedi.



Emlak365.com