Mansur Yavaş'tan Metaverse Hamlesi! Ankara Yeni Dijital Evrene Giren Dünyadaki Dördüncü Şehir Oluyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çok önemli bir Metaverse atılımı açıklaması yaptı. Başkan Mansur Yavaş'ın açıklamasına göre Ankara Metaverse alanında dünyada 4. test şehri oldu.
Mansur Yavaş'tan Metaverse Hamlesi! Ankara Yeni Dijital Evrene Giren Dünyadaki Dördüncü Şehir Oluyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak dünyanın yeni dijital evreni olan Metaverse için atılımda bulunacaklarının işaretini vermişti. Bu atılımın ne olacağına dair ayrıntıları yine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıkladı. Ankara artık resmen Metaverse'de yer alacak. Ayrıca dünyanın çok sayıda şehrinin de önünde yer alacak.

ANKARA DÜNYADAKİ 4. ŞEHİR OLACAK

Metaverse projesi ile alakalı olarak yeni bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara'mız; Los Angeles, Beri ve Helsinki'den sonra Metaverse'nin açık ve birlikte kullanılır olması için standartlar geliştiren Open Ar Cloud Association'un 4. test şehri olmuştur." dedi.

Ankara'nın Metaverse'de test edilen şehirler arasında ye ralacağını müjdeleyen Mansur Yavaş, "BLD 4.0 vizyonumuzla Metaverse entegrasyonunu tamamlayacak, icraatlarımızla orada da olacağız." ifadelerini kullandı.

METAVERSE NEDİR, NE İŞE YARAR?

Metaverse gerçek ile sanal dünyanın bir araya geldiği dijital evren olarak tanımlanıyor. Bu evrende insanların farklı cihazla arasında hareket edip iletişim kurmalarına imkan tanınıyor. Metaverse evreninde çok sayıda işlem yapılabiliyor. Ünlü rapçi Travis Scott geçtiğimiz aylarda Metaverse evreninde 5 ayrı konser vermiş ve 12 milyon kişiye ulaşmayı başarmıştı. Meteverse evreninin tam bir faaliyete geçmesi için henüz önünde belirli bir süre bulunuyor. Bu süre tamamlandıktan sonra insanlar Metaverse evreninde normal dünyada yapabilecekleri her şeyi yapabilecekler. İş hayatının bu evrene taşınması, alışveriş, sosyal organizasyonlar Metaverse evreninde yer alacak.

Türkiye'de metaverse evrenine ilk dahil olan şehir Ankara oldu. Ankara'nın bu evrende yer almasının büyük bir önemi bulunuyor. Son haftalarda Metaverse evreninde satışı yapılmaya başlanan arsalar ile alakalı olarak Ankara'nın da sisteme dahil olabileceği konuşuluyor.