Marketler Değil Üreticiler Açıkladı! 5 LT Ayçiçek Yağı Fiyatları O Seviyeye İndirilecek

Ayçiçek yağı fiyatlarında yaşanan spekülasyonlara üreticiler son noktayı koydu. KARADENİZBİRLİK açıklamasında ayçiçek yağında yüzde 20 indirim yapılacağını ve fiyatların düşeceğini söyledi.
Marketler Değil Üreticiler Açıkladı! 5 LT Ayçiçek Yağı Fiyatları O Seviyeye İndirilecek

Mutfakların vazgeçilmezi konumunda olan ayçiçek yağı fiyatlarında dolar kuru ile birlikte spekülasyonlar oluşmuştu. Fiyatlar çok hızlı bir şekilde 70 TL'den 120 TL'ye fırlamıştı. Daha sonra dolar kurunun düşmesiyle fiyatlar 109 TL seviyelerine gerilemişti. Dolar kuru ile çok hızlı fiyat değişimi yaşayan ürüne dair ise bu defa doğrudan üreticiden açıklama geldi.

ÜRETİCİLERDEN AYÇİÇEK YAĞINA YÜZDE 20 İNDİRİM MÜJDESİ

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK) Genel Müdürü Ünal Erarslan yılbaşı öncesinde fiyatlarda indirim müjdesini açıkladı. Erarslan son dönemde yaşanna gelişmeler ile ayçiçek yağında ekim kasım dönemi fiyatlarına inildiğini ve yüzde 20'lik indirimler olduğunu söyledi.

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan açıklamasında ayrıca döviz kuruna bağlı olarak fiyatların önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini söyledi. Bu noktada ilgili kurumlara bir de çağrıda bulunan Erarslan bu fiyatlarla, piyasada da indirimler olması gerektiğini, ürünlerin kendi ellerinden çıktıktan sonraki aşamalarının denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşlara da bir tavsitede bulunan KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan "Tüketicilerimize tavsiyemiz, piyasadaki alacakları yağ için değişik yerlerden fiyat araştırmaları ve daha uygun olan yeri tercih etmeleri. Piyasadaki spekülatif hareketleri de denetlemelerle durdurmak mümkün olur." diye konuştu.

Açıklamalarının sonunda ise fiyatların arttığı dönemlerde merdivan altı üretimlerin arttığını ve piyasaya sürüldüğü uyarısında bulunan Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK) Genel Müdürü Ünal Erarslan vatandaşların yağ alırken bildikleri ve güvendikleri markaları tercih etmeleri gerektiğini söyledi.