Marketler Yağmalanmıştı! Tarım Bakanı Kirişçi'den Son Dakika Ayçiçek Yağı Açıklaması Geldi

Rusya'nın limanlardan ayçiçek yağı gemilerini çıkarmaması nedeni ile stok sorunu yaşandığı iddia edilen ayçiçek yağı fiyatları füze gibi fırlamıştı. Konu hakkında Tarım Bakanı flaş açıklama yaptı!
Marketler Yağmalanmıştı! Tarım Bakanı Kirişçi'den Son Dakika Ayçiçek Yağı Açıklaması Geldi

Rusya'nın Ayçiçek yağı dolu olan gemileri limanlarda tutması nedeni ile ayçiçek yağında stok sorunu yaşanacağı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Vatandaşlar Ramazan öncesinde hem yağ bulamayacakları endişesi hem de yeni zam beklentisi nedeni ile marketlere koşmuş, adeta market rafları yağmalanmıştı.

Yoğun talep nedeni ile 109 TL olan 5 LT ayçiçek yağı fiyatı saatler içerisinde 160 - 170 TL bandına kadar çıkarken vatandaş zincir marketlere büyük tepki göstermişti. Konu hakkında bir son dakika açıklaması da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni Tarım Bakanı olarak atanan Vahit Kirişçi tarafından yapıldı.

AYÇİÇEK YAĞINDA STOK SORUNU VAR MI, İDDİALAR GERÇEK Mİ?

Ayçiçek yağı zammı ile vatandaş Ramazan öncesinde bir kere daha mağdur olurken konu hakkında açıklama yapan Tarım ve Ormancılık Bakanı Vahit Kirişçi resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu son dakika açıklaması ile "Ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı yönünde paylaşılan bilgiler doğru değildir. Gerekli tedbirler alınmıştır. Ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyin. Endişe edilecek bir durum söz konusu değildir" dedi.

Marketler Yağmalanmıştı! Tarım Bakanı Kirişçi'den Son Dakika Ayçiçek Yağı Açıklaması Geldi

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Türkiye'de ayçiçeği üretiminin bir önceki yıla oranla yüzde 17 arttığı, bitkisel yağ arzında sorun yaşanmaması için tüm önlemlerin alındığı, ayçiçeği ihracatı durdurularak iç piyasadaki üretimin vatandaşların talebini karşılayacak şekilde yönetildiği ifade edildi.

Mevcut stokların şu anda ülkemizin taleplerini karşılayacak şekilde yeterli miktarda olduğu, kamuoyuna yansıyan iddiaların ise gerçek dışı olduğu vurgulandı.