Master Chef Japon yemeği kırmızı miso nedir nerede satılır tarifi nasıl yapılır?

Kırmızı miso ve patlıcanla eleme potasından çıkmak isteyen Master Chef yarışmacıları yaratıcılık tabaklarını yapmaya çalışırken ekranlarının başındaki kişilerde kırmızı miso ne demek, nerede kullanılır, tatlı mı, tuzlu mu sorularına yanıt aramaya başladılar.
Master Chef Japon yemeği kırmızı miso nedir nerede satılır tarifi nasıl yapılır?

Bugün Alman mutfağı yarışmasında ter döken Master Chef yarışmacıları arasındaki kıyasıya rekabette kırmızı ve mavi takım oyuncuları karşı karşıya geldi. 2 takım arasında yapılan yemeklerde kazananını belirleyecek son oy tatlıya kalırken mavi takımda Serpilay tarafından yapılan Kara Orman Pastası, Atike tarafından yapılan pastadan daha fazla beğenilerek şeflerden tam not aldı. 

Atike pandispanyayı büyük yapması nedeni ile kırmızı takım oyuncuları dokunulmazlığı almak için eleme potasında yaratıcılık tabağını hazırlamak üzere yarışmaya çıktı. Yarışmada şefler yarışmacılara sadece 2 ürün vererek kendi yaratıcılık tabaklarını hazırlamalarını istedi. Verilen tabakta yemek için patlıcan ve miso verilirken miso nedir? sorusu merak konusu oldu. 

MİSO NEDİR, NEREDE KULLANILIR?

Somer Şef yapmış olduğu açıklamasında bu ürünün son derece tuzlu olduğunu, miso türleri arasında ise kırmızı misonun daha tuzlu olduğunu belirterek "5 lezzet var. Acı, tatlı, tuzlu, ekşi ve yeni lezzet umami. Miso umaminin en önemli kaynaklarından biri. Ama dikkatli kullanın misoyu. 

Aslında bir salçadır. Biber salçası, domates salçası ki onlarda umami içerir. Ancak çok tuz içerir. Özellikle kırmızı miso verdik ki kırmızı miso diğerlerine göre çok daha fazla tuz içerir" diyerek salçanın kullanıldığı her yemekte misonun da kullanılabileceğini söyledi. 

Kırmızı miso çok tuzlu olmakla beraber diğer miso türlerine göre yüksek miktarda protein içermekte olup miso çorbası yanı sıra et, güveç ve patates yemeklerinde de kullanılmaktadır.