Mayıs celbi askerlik yerleri ne zaman açıklanacak, nereden öğrenilir 2022?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan duyuruda mayıs celbi askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağı belli oldu. Askerlik yeri sorgulama 2022 haberimizde.
Mayıs celbi askerlik yerleri ne zaman açıklanacak, nereden öğrenilir 2022?

Vatani görevini yerine getirmek isteyen binlerce genç, Mayıs celbi askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statüsündeki yükümlüler tarafından beklenen tarih açıklandı. Milli Savunma Bakanlıı Mayıs ayı celp takvimini açıkladı.

Mayıs celbi askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından paylaşılan celp takvimine göre Mayıs 2022 askerlik sınıflandırma sonuçları 29 Nisan 2022 cuma günü belli olacak. Yapılan duyuruda, seçim ve sınıflandırma sonuçları nın 29 Nisan tarihinde e-devlet sistemi üzerinden yükümlülere bildirileceği, yedek subay/ astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanların da er statüsünde askere sevk edilecekleri ifade edildi.

Askerlik yeri nasıl öğrenilir?

Milli Savunma Bakanlığı Er sınıflandırma sonucunu sorgulamak için e-Devlet sistemine giriş yaparak '' Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama '' bölümüne girilmesi ve 'Sevk Edilecek Eğitim Merkezi ' bölümüne tıklanması gerekiyor. Bu işlemi yapan adaylar, askerlik yerlerinin nereye çıktığını öğrenebilecekler.

Mayıs celbi askerlik yerleri ne zaman açıklanacak, nereden öğrenilir 2022?

Askerlik sevk tarihleri ne zaman 2022?

MSB tarafından yapılan açıklama ile askerlik sevk tarihleri de belirlendi. Buna göre askerlik sevk tarihleri şu şekilde oldu:

Yedek Subay / Astsubay Adayları, Erbaş / Er (1nci Grup) 12 Mayıs 2022

Erbaş / Er (2Nci Grup) 09 Haziran 2022

Erbaş / Er (3ncü Grup) 21 Temmuz 2022

Mayıs ayı celp döneminde askere gidecek olanlar bayram öncesi 29 Nisan Cuma günü askerlik yerlerinin nereye çıktığıı e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler.

Emlak365.com