MEB Bakanı'ndan LGS'de 562 birinci açıklaması

Bu sene gerçekleştirilen LGS sınavının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklamalara göre LGS'den başarı elde eden kişi sayılarının bu sene büyük bir artış göstermesine ilişkin yorum geldi.
MEB Bakanı'ndan LGS'de 562 birinci açıklaması

2023 senesinde gerçekleştirilen LGS sınavının ardından bugün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından konu ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda Bakan, geçtiğimiz seneye göre bu sene LGS sınavında başarı elde eden kişi sayısının artmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bu değerlendirmeler sonucunda sayının ani bir yükselişe geçmesinin asıl sonuçlarından bahsedildi.

562 ÖĞRENCİ 500 TAM PUAN ALDI!

Bugün Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamalarda öğrencilerin bu şekilde derecelendirmelerinin doğru olmadığı ifade edildi. Bakan Tekin, "Ben ilkesel olarak sekizinci sınıftaki bir çocuğun birinci-ikinci gibi bir yarış içerisine girmesini doğru bulmuyorum." şeklinde yaptığı açıklama ile "Bu sıralama sadece çocuklarımızı orta öğretim kurumlarına yerleştirmek için bir derecelendirme." dedi.

Bu kapsam dahilinde geçtiğimiz sene 193 öğrenci 500 tam puan alırken, 2023 senesinde ise 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin LGS sınavı kapsamında katılım oranı hem yüzde 82 olurken hem de katılan öğrenciler arasından net artışları görülerek öğrencilerin arasından 562'sinin 500 tam puan sahibi olduğu öğrenildi.