MEB daha önce duyurmuştu! Bu yıl tüm okullarda bir ilk

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni dönemin başında yaptığı açıklamasında o uygulamanın tüm okullarda ilk defa uygulanacağını söylemişti. Aktarılan habere göre yeni uygulanmaya başlanan o uygulama okullarda karmaşaya sebep oldu.
MEB daha önce duyurmuştu! Bu yıl tüm okullarda bir ilk

Milli Eğitim Bakanlığı, almış olduğu karar kapsamında bu yıl ilk defa uygulanan düzenleme ile birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflarda şube seçimlerini kendisi gerçekleştirdi.

Velilerin ve öğrencilerin öğretmen seçilmesinin önüne geçmesini amaçlayan bu uygulama özellikle kaynaştırma öğrencileri ile beşinci sınıflarda dil sınıflarına gidecek öğrencilerde ciddi bir karmaşaya neden oldu.

MEB BU YIL İLK DEFA UYGULADI

Konuya ilişkin Duvar’ın aktarmış olduğu haberin detaylarına göre MEB bu yıl ilk def şube seçimlerini kendisi gerçekleştirdi. Birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıfa gidecek olan öğrencilerin şubeleri okul idaresi yerine bu yıl ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlendi.

MEB'İN BU KARARI ALMASINDAKİ AMAÇ

Milli Eğitim Bakanlığı, uygulamaya koyduğu bu karar ile birinci sınıflarda velilerin öğretmenlerini kendisinin seçmesi ve öğretmen seçimi sırasında para ödenmesinin de engellemeyi amaçlıyor. MEB, öğretmen seçimlerini engellemek için uygulamaya koyduğu bu yöntem aktarılan habere göre bazı sorunları da beraberinde getirdi.

BAZI SORUNLARIN OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Aktarılan haberin detaylarına göre öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler gibi özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin kendi yaşıtları ile eğitim alması sistemi kaynaştırma olarak tanımlanıyor. Bakanlığın yaptığı seçim ile her sınıfa birden fazla kaynaştırma öğrencisi denk geldi. Ancak bu daha önce her sınıfa 1 tane kaynaştırma öğrencisi düşecek şekilde belirleniyordu.

EĞİTİMCİLERE GÖRE..

Eğitimcilere göre bakanlığın almış olduğu bu kararın altında öğretmenler arasında sözleşmeli, ücretli, kadrolu, uzman ya da başöğretmen gibi statü farklarının olmasından kaynaklanıyor. Veliler bu farklardan yana öğretmen seçmesinin önüne bu sistem ile geçiliyor.