MEB Duyurdu! 15 Tatil Ne Zaman? Okullarda Sömestr Tatili Ne Zaman Başlıyor? Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Milyonlarca öğrenci ve veliler yarı yıl tatilini heyecanla bekliyor. MEB 2021 – 2022 15 tatil tarihlerini açıkladı. Peki sömestr tatili ne zaman? İşte Detaylar…
MEB Duyurdu! 15 Tatil Ne Zaman? Okullarda Sömestr Tatili Ne Zaman Başlıyor? Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2021 – 2022 tatil programı açıklandı. 15 tatil için heyecanlı bir bekleyiş içinde olan öğrenciler okulların ne zaman kapanacağını merak etmeye başladı. Pandemi nedeniyle zorlu bir eğitim – öğretim dönemi geçiren öğrenciler, yarı yıl tatili ile okula ara verecekler.

MEB’in çalışma takvimini yayımlamasının ardından sömestr tatili için tarihlerde netleşmiş oldu. Eğitim hayatına yarı yıl arası verecek öğrenciler ise tarihlerin belli olmasının ardından tatil planlarını yapmaya başladı.

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

15 – 19 Kasım tarihleri arasında ilk dönem ara tatilinin yapılmasının ardından yeniden okula dönen milyonlarca öğrenci, 24 Ocak’ta okulların kapanmasının ardından yarı yıl tatiline başlayacaklar. 4 Şubat’ta yeniden okullara dönecek öğrenciler ikinci dönem ara tatiline kadar eğitime devam edecek.

15 Tatil Ne Zaman, Sömestr Tatili Kaç Gün?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2021 – 2022 çalışma takvimine göre öğrenciler önümüzdeki dönem için 15 tatile 24 Ocak 2022 tarihinde girecek. 24 Ocak – 04 Şubat 2022 tarihleri arasında yarı yıl tatilini geçirecek öğrenciler yarı yıl tatilinin ardından yeniden okullara dönecekler.

MEB tarafından yayımlanan güncel çalışma takvimine göre ayrıca birinci ve ikinci döneme ilişkin ara tatil tarihleri de belli oldu.

MEB İkinci Ara Tatil Ne Zaman?

2021 – 2022 eğitim ve öğretim yılı döneminde öğrenciler 24 Ocak – 04 Şubat tarihleri arasında yarı yıl tatilinin ardından yeniden okullara dönecekler. İkinci dönemde ise ara tatil takvimi de belli oldu. Buna göre 2. dönem ara tatil tarihleri 11 – 15 Nisan 2022 olarak belirlendi. Uzun bir aranın ardından pandemi sonrasında yüz yüze eğitime yeniden başlayan öğrenciler tatillerin gelmesini iple çekiyor.

İkinci dönem ara tatilinin ardından yeniden eğitime devam edecek öğrenciler, 17 Haziran’da karne alarak yeni dönem için hazırlıklara başlayacaklar. 2022 – 2023 döneminde ise yeni eğitim ve öğretimin döneminin 12 Eylül 2022 Pazartesi günü başlayacağı duyuruldu.