MEB okullarda bayram tatili kaç gün 2022?

Bayram öncesinde öğrencileri tatil heyecanı sardı. Okullarda bayram tatili kaç gün, okullar ne zaman açılacak gibi soruların yanıtını öğrenmek için haberimize göz atabilirsiniz.
MEB okullarda bayram tatili kaç gün 2022?

Ramazan bayramı öncesinde hem öğrencileri hem de velileri tatil heyecanı sardı. Milyonlarca öğrenci bayramda okulların kaç gün tatil olacağını merak ederken, veliler ise tatil planı yapabilmek için araştırıyor. Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sonrasında bayram tatilinin kaç gün olacağına ilişkin net bir açıklama yapılması bekleniyordu. Ancak kabineden bayram tatiline ilişkin bir karar henüz çıkmadı.

Okullarda bayram tatili kaç gün olacak 2022?

Ramazan Bayramı 2 Mayıs tarihinde başlayacak. 3 gün sürecek olan bayramın Arefe günü ise Pazar'a denk geliyor. Pazar günü aynı zamanda resmi tatillerden biri olan 1 Mayıs'a denk geliyor.

Ramazan bayramının ilk günü 2 Mayıs Pazartesi, ikinci günü 3 Mayıs Salı, üçüncü günü ise 4 Mayıs Çarşamba günü kutlanacak.

Buna göre 2022 Ramazan bayramında okullar 3 gün boyunca tatil olacak. Tatilin perşembe ve cuma günü birleştirilerek 9 güne çıkarılacağı düşünülüyordu ancak Kabineden buna yönelik bir karar çıkmadı. Bu sebeple şu anki açıklamalara göre okullar 2 Mayıs Pazartesi, 3 Mayıs Salı ve 4 Mayıs Çarşamba günü tatil olacak.

Bunun yanında Ramazan bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması halinde öğrencilerin 5 ve 6 Mayıs tarihlerinde okula gitmemesi söz konusu olabilecek ve eğer buna yönelik bir karar açıklanırsa okullar 9 Mayıs pazartesi günü yeniden açılacak.

Bayram tatilinin 9 gün olacağına ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı. Bu nedenle şu an bayram tatili 3 gün olarak belirlendi.

Emlak365.com