MEB'den son dakika yeni dönem kararı! MEB bir defaya mahsus diyerek duyurdu 18 gün sonra başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararlar peş peşe açıklanırken 30 Ağustos duyurusu yapıldı. 18 gün sonra başlayacak
MEB'den son dakika yeni dönem kararı! MEB bir defaya mahsus diyerek duyurdu 18 gün sonra başlıyor

MEB'den son dakika yeni dönem kararı! MEB bir defaya mahsus diyerek duyurdu 18 gün sonra başlıyor - Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından alınan yeni karar son dakika duyuruldu. Milyonlarca öğrenci 2024 - 2025 yılı için alınan kararları yakından takip etmeye devam ederken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından alınan kararlar kademeli olarak hayata geçirilmeye devam ediyor.

Bu kararlardan biri daha 81 ile hazırlanan genelge ile gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm valiliklere gönderilen yazıda okula kayıt olacak öğrenciler için alınan karar duyuruldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında artık ilkokul kaydı olan öğrencilerin öğretmen ve şubelerinin e-Devlet üzerinden kura yöntemi ile belirleneceği ifade edildi.

MEB KARARI SON DAKİKA DUYURU İLE AÇIKLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda “Ortaokul ve imam-hatip ortaokuluna kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. Bu okullarda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir” maddesi ile uygulamanın bir defaya mahsus olduğu ifade edildi.

KAYIT DÖNEMİNDE SINIF VE ÖĞRETMEN SEÇİMİ OLACAK MI?

Okullarda büyük tartışma yaşanmasına neden olan kayıt dönemindeki öğretmen ve sınıf seçimi artık tamamen iptal edilmiş oldu. Alınan yeni karar kapsamında 28 Ağustos tarihinde başlayacak olan yeni dönemde kayıt yaptıran öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri e-Devlet üzerinden kura yöntemi ile belirlenecek. Böylelikle sık sık tartışma konusu olan seçkin sınıf oluşturma girişimleri de engellenmiş olacak. Karar bazı veliler tarafından olumlu karşılanırken bazı veliler ise öğretmen seçiminin devam etmesini talep ederek alınan karara itiraz ettiler.

Genel Yayın Yönetmeni