Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Yanıt verdi!

Gündeme gelen son olayların ardından en çok merak edilen konulardan birisi de Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı oldu.
Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Yanıt verdi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı karşısında altılı masadan kalkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olarak Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı aday gösteren Meral Akşener tüm parti liderlerinin Kemal Kılıçdaroğlu demesinin ardından altılı masadan ayrıldığını açıkladı. 

Gündeme gelen son olayların ardından en çok merak edilen konulardan birisi de Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı oldu. Birçok kişi yaşanan olayların ardından 'şimdi ne olacak?' sorusuna yanıt aramaya devam ederken  Meral Akşener Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda sorulara tek cümle ile yanıt verdi. 

CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM OLACAK?

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Meral Akşener'in görev çağrısında olumsuz yanıt verirken İYİ Partili isimler Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Meral Akşener'i hedef gösterdi.  İYİ Partili isimlerin Akşener'e aday olması yönünde talepte bulunurken Akşener ise bu çağrıya "Bunu sonra konuşuruz" yanıtını verdi. 

CHP, DEVA, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi tarafından oluşturulan altılı masa Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını kabul etmemesi üzerine dağıldı. Masayı terk eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündeme geldi. 6 Mart tarihinde altılı masa tarafından açıklanacak toplantıya ise Meral Akşener'in katılım sağlamayacağı belirtilirken Cumhurbaşkanı adayı olması talebine ise Meral Akşener'in "Onları sonra konuşuruz" yanıtını verdiği öne sürüldü. 

MERAL AKŞENER CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen'in İYİ Parti ve Meral Akşener'den teklif gelmesi halinde cumhurbaşkanı adayı olabileceğini dile getirirken "Yüce millet istiyorsa, karşılıksız bırakmayız." diyen Ersan Şen hemen ardından Akşener'in kendisini aradığını belirterek "Akşener, 'Bunda ciddi misiniz' dedi, 'Ciddiyim' dedim, görüşmek istedi. Muhtemelen bu hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceğiz" dediği öğrenildi.