Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sığınmacı Tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Suriyeli sığınmacılar konusu üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.
Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sığınmacı Tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti'nin TBMM'de yapılan haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin özellikle de Suriyeli sığınmacılar konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, Suriyeli sığınmacılar konusu üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şükür tavsiyesini eleştiren Akşener, kendilerinin ak kaşık, milletin ise suçlu olduğunu iddia ettiğini, millete hakaretlerine şimdi de şükürsüzlüğü eklediğini, Allah'ın kelamıyla siyaset yapılamayacağını, milletin razı olmasını çok bekleyeceğini belirtti.

ERDOĞAN'A ŞÜKÜR ÇAĞRISINDA BULUNDU

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükür çağrısında bulunarak: "Sayın Erdoğan’ın bizzat kaleme aldığı 20 yıllık büyük trajedinin artık yavaş yavaş sonuna geliyoruz. 20 yıl önce hak, adalet ve hürriyet yoluna çıkıyoruz diye başa gelenler 20 yılın sonunda zulüm ve istibdat yoluna acente oldular.2002 yılının Kasımının serin bir pazar günü milletimizi Avrupa’ya götüreceğiz diye yola çıkanlar, hatırlayın gündüz vakti atılan havai fişeklerini… 20 yılın sonunda Avrupa’ya gidecekken gider ayak Orta Doğu’yu memleketimize getirdiler. Topraklarımız bir göç koridoruna, bir göçmen deposuna ve bir kaçak hendeğine dönüşmüş durumda." açıklamasında bulundu.

Meral Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sığınmacı Tepkisi

GÖÇ POLİTİKASI ELEŞTİRİSİ

AK Parti'nin göç politikası nedeniyle ekonomim, toplumsal, insani ve güvenlik sorunlarının çözülmesi için İYİ Parti Genel Başkanı olarak 2019 yılında Erdoğan'a seslendiğini hatırlatan Akşener, Erdoğan'ın ergen siniri olduğunu, ülkenin iyi bir yere gitmediğini söyleyerek devlet adına kendisini görevlendirmesini, yetkilendirmesini, Suriye'ye gidip Esad ile ve çevresiyle görüşüp Türkiye'deki göçmenlerin ülkelerine gönderilmesini teklif etmeyi dile getirdi.

2019 yılında Türkiye'de 4 milyon sığınmacının varlığı tartışılırken şimdi ise 6 - 6 buçuk milyon sığınmacı ile karşılaşıldığına dikkat çeken Akşener: "Sığınmacı sorununu Erdoğan’ın sığ zihniyeti ile çözemeyiz." dedi ve İYİ Parti'nin hedefinin sığınmacıların insani bir şekilde ülkelerine sürülmesi değil dönüşlerinin kolaylaştırılması olduğunu söyledi.

Emlak365.com