Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan bağış açıklaması! Daha doğal bir şey yok

İki gün önce 8 kanalın ortak şekilde gerçekleştirdiği canlı yayında Merkez Başkanı Kavcıoğlu tarafından Merkez Bankası'nın 30 milyar TL bağışladığını açıklamasının ardından konuya ilişkin açıklama geldi.
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan bağış açıklaması! Daha doğal bir şey yok

'Türkiye Tek Yürek' kampanyası olan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından depremzede vatandaşlara maddi olarak destek olunabilmesi adına TV'de 8 kanal ile ortak yayın yapılarak yardım toplandı. Bu yardıma pek çok vatandaşımızın yanı sıra bazı kurum ve kuruluşlar, bankalar ve siyasiler de katıldı. 

Toplanan bu yardımlarda geceye damga vuran pek çok an yaşanırken, gündemde yer alan ve uzun bir süre sosyal medyada da tartışma konusu olan konu da Merkez Bankası tarafından 30 Milyar TL'nin bağışlanması oldu. Sosyal medyada da sık sık konuşulan bu konu hakkında ise Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından açıklama geldi. 

YORUMLAR ANLAMSIZ 

Konu ile ilgili Hürriyet Yazarı Hande Fırat'a konuşan Kavcıoğlu, “Yardımı bankanın kârından yaptık. Merkez Bankası anonim şirkettir. Normal süreç işleseydi, diğer ortaklarımıza da kâr payı verecektik. Yıl sonu bilançomuz bağımsız denetimden geçiyor. Faaliyet raporumuzla her şey şeffaf bir şekilde gözüküyor. Kısacası paramızı da kârımızı da isteyen görebilir. Felaket boyutunu konuşmayıp Merkez Bankası’nın yaptığı yardımı tartışmak, sağlıklı bir bakış açısı değil" şeklinde yaptığı açıklamalar ile konuya açıklama getirdi. 

Merkez Bankası tarafından bu şekilde bir bağışın yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuşken "'Kimin parasını kime veriyorsunuz?’ yorumları anlamsız. Bu para devletin parasıdır, milletin parasıdır. Milletin parasını da millete vermekten daha doğal bir şey yoktur" diyerek sosyal medyadan bu şekilde sık sık gelen yorumlara da yanıt verdi. 

HUKUKEN YERİNDE BİR YARDIM 

Yapılan bu yardımı hukuk çerçevesinde de değerlendiren Merkez Bankası Başkanı bu konuda da herhangi bir aykırılık bulunmadığını açıklayarak, "Felaket büyük, bu nedenle de yardımı oraya yapmayı uygun bulduk. Hukuken, ahlaken, insani duygular açısından yerinde bir yardımdır. Aldığımız kararın arkasındayız. Eğer bu parayı Hazine’ye aktarsaydık, Hazine başka bir alanda kullanabilirdi. Biz bu payı direkt olarak deprem bölgesine tahsis ettik" dedi. 

Uzun süre gündemde kalan ve iki gündür sık sık sosyal medya hesaplarından da tartışılan bu konu hakkında Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu tarafından yapılan açıklamalar ile hem hukuk açısından hem de ahlaken son derece uygun olduğu ifade edilmiş oldu.