Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, toplantı hangi tarihte Mayıs 2022?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mayıs 2022 faiz kararı ne zaman açıklanacak belli oldu. PPK toplantı tarihinde faiz artırılacak mı merak ediliyor. İşte toplantı tarihi.
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, toplantı hangi tarihte Mayıs 2022?

5 Mayıs Perşembe günü Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon oranını açıklamasının ardından gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi. Enflasyon oranının yüzde 70'e çıkmasıyla Merkez Bankası'ndan faiz artırım mı yoksa indirim kararı mı gelecek merak konusu oldu.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanır?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) PPK toplantısı için geri sayım başladı. 2022 yılının 5.'si için heyecanlı bekleyiş sürerken Merkez Bankası bir önceki toplantıda faiz kararını piyasa beklentileri dahilinde yüzde 14 düzeyinde sabit tutmuştu. Merkez Bankası, Mayıs ayında yapılacak 5'inci toplantı ile faiz kararını kamuoyuna duyuracak.

Merkez Bankası faiz kararı, 26 Mayıs Perşembe günü açıklanacak. Resmi karar 26 Nisan günü saat 14.00'de duyurulacak. Bu kapsamda Merkez Bankası'nın faiz kararı netleşecek ve piyasalar da buna göre şekillenmiş olacak.

Bir önceki toplantıdan ne karar çıktı?

Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermişti. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkilerinin yakından izlendiği ve buna bağlı olarak artan enerji fiyatları ve arz- talep uyumsuzluğuna bağlı olarak enflasyonda görülen yükselişin beklenenden uzun sürebileceği belirtilmişti.

Açıklamanın devamında, '' TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstereler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşan kadar elindeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kullanmaya devam edecektir '' denildi.

Emlak365.com