Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Piyasaların gözü bu kararda! Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Merkez Bankası'nın başkanının değişmesi sonucunda bu Haziran ayında yönetime, Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan getirilmişti. Bunun ardından Haziran PPK kararının ne zaman açıklanacağı ise pek çok kişi tarafından en çok merak edilenler arasında yer aldı.

Mayıs ayına bakıldığı zaman politika faizi olan 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutulduğu ifade edilmişti. Bunun ardından Haziran ayına girilmesi ile birlikte faiz kararında ne gibi değişikliklerin olacağı ise piyasalar tarafından merak edildi. Faiz artırımına gidilip gidilmeyeceği yönünde tahminler bulunurken Merkez Bankası tarafından faiz kararının ne zaman açıklanacağı internet üzerinde araştırılmaya başlandı.

HAZİRAN AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre TCMB toplantısı 22 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Karar aynı gün saat 14:00’te açıklanacağı öğrenildi.

Şimdi ise gözler yarın açıklanacak olan faiz kararının sonucuna, bu kararın piyasalar üzerinde ne gibi etkilerinin olacağına çevrilmiş oldu.