Merkez Bankası Mayıs 2022 PPK faiz kararı ne zaman hangi gün açıklanacak?

Piyasalara etki eden kararların üst üste alınmasının ardından Merkez Bankası'nın Mayıs 2022 dönemi PPK faiz kararı merak edilir oldu. Peki TCMB 2022 PPK faiz kararı ne zaman açıklanacak?
Merkez Bankası Mayıs 2022 PPK faiz kararı ne zaman hangi gün açıklanacak?

Emlak365.com - Merkez Bankası'nin Nisan ayı toplantısının ikinci hafta tamamlanmasının ardından FED faiz kararı ve TÜİK enflasyon verileri açıklandı. Bu dönemde AB ve İngiltere Merkez Bankaları'nın faiz kararları da açıklandı. Bu dönemin atlatılmasının ardından ise piyasalarda sert hareketlenmeler görülmese de dolar kurunun TL karşısında yükseldiği görüldü.

MERKEZ BANKASI MAYIS 2022 FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Merkez Bankası tarafından ilan edilen takvime göre; Mayıs ayı kararı son 10 günlük dönemde ilan edilecek. Faaliyet takviminde detayları ilan edilen TCMB, ayın son perşembe günü toplantıyı gerçekleştirecek. Buna göre;

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2022 Mayıs dönemi Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısı 26 Mayıs Perşembe günü yapılacak. PPK toplantısına Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlık edecek. Toplantı sabah saat 10.00 itibariyle başlayacak. Alınan faiz kararı ise aynı gün öğleden sonra saat 14.00'de açıklanacak. Karar, TCMB'nin resmi sitesinden duyurulacak.

EKONOMİSTLERİN BEKLENTİLERİ NELER?

Uzmanların faiz beklentileri uzun zamandır olduğu gibi yüzde 14.00 seviyesinde sabit tutulacağı yönünde. Bazı ekonomistler FED'in faiz artışı ve yüksek enflasyon oranları nedeniyle TCMB'nin faiz oranlarını artırabileceğini öngördüler. Ancak çoğu ekonomistin ortak beklentisi Merkez Bankası'nın faiz oranlarını değiştirmeyeceği yönünde.

Bir önceki PPK Toplantısı

14 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilen Para Politikaları Kurulu toplantısında faiz oranlarında değişikliğe gidilmemişti. Politika faiz oranları yüzde 14.00 seviyesinde sabit tutulmuştu.