Meteoroloji Açıkladı Sıcaklıklar Mevsim Normallerine Çıkacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre bir süredir mevsim normallerinin altında olan hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarına çıkacak.
Meteoroloji Açıkladı Sıcaklıklar Mevsim Normallerine Çıkacak

Mayıs ayına girilmiş olmasına rağmen hava sıcaklıkları bir süredir normalin altında seyrediyor. Ramazan Bayramı da yurt genelinde yağışlı, bulutlu ve kapalı bir havanın etkisiyle geçirilmişti. Soğuk havadan ve yağışlardan bunalan vatandaşlar bir süredir hava sıcaklıklarının ne zaman artacağını araştırıyordu. Beklenen hava sıcaklıklarında artış haberi nihayet geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre bir süredir düşük olan sıcaklıklar, bugünden itibaren mevsim normalleri civarına yükselecek.

Meteoroloji Açıkladı Sıcaklıklar Mevsim Normallerine Çıkacak

Son değerlendirmeler, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağını gösteriyor. İç Anadolu bölgesinin doğusu, Batı Karadeniz bölgesinin iç kesimleri ile Bartın, Malatya hariç olmak üzere Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz bölgesinin iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu bölgesinin doğusunda karla karışık yağmur beklenirken diğer yerlerin az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji Açıkladı Sıcaklıklar Mevsim Normallerine Çıkacak

METEOROLOJİ'NİN 3 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ
Rüzgar, kuzeyli Doğu Anadolu bölgesinin güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin doğusunda güneyli yönlerden hafif ve ara ara da orta kuvvette esecek. Akdeniz bölgesinin iç kesimleri ve İç Anadolu bölgesinin güneyinde de kısa süreli ve kuvvetli rüzgar bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI ARTIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre bir süredir mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren (7 Mayıs 2022) artması ve mevsim normalleri civarına çıkması bekleniyor.

Emlak365.com