Meteoroloji ve AFAD Peş Peşe Uyarı Yayımladı: Hava Durumu Tahmin Raporu İle 23 İlde Alarm Verildi!

Haftalık hava durumu tahmin raporu ile Meteoroloji alarm verdi! AFAD peş peşe uyarılar yayımlanırken gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Çamur yağmuru beklenen iller hangileri?
Meteoroloji ve AFAD Peş Peşe Uyarı Yayımladı: Hava Durumu Tahmin Raporu İle 23 İlde Alarm Verildi!

Küresel iklim değişikliğinin etkileri her geçen gün biraz daha fazla hissedilirken Türkiye'de ne yazık ki iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerin başında yer alıyor. Mevsim anormallikleri ile kendisini hissettiren iklim değişikliği nedeni ile Temmuz ayına sayılı günler kala soğuk ve yağışlı hava dalgası yurt genelinde etkisini gösteriyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yeni hava durumu tahmin raporu ile pek çok ilde sarı alarm verilirken AFAD ise yayımladığı peş peşe uyarılar ile sağanak yağış sonrası oluşacak sel ve su baskınları için önlem alınmasını istedi. Önümüzdeki hafta hava nasıl olacak, bugün yağmur var mı, çamur yağmuru hangi illerde olacak, sağanak yağış alarmı verilen iller hangileri, gök gürültülü sağanak yağış hangi illeri vuracak?

METEOROLOJİ HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU: BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan günlük hava durumu tahmin raporuna göre Türkiye yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girecek. 23 ilde sarı ve turuncu kodlu alarm verilirken "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer yoğun olmak üzere toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor" açıklamasında bulunan Meteoroloji bu illerde çamur yağmuru görülebileceğini dile getirdi.

Meteoroloji ve AFAD Peş Peşe Uyarı Yayımladı: Hava Durumu Tahmin Raporu İle 23 İlde Alarm Verildi!

Yağışların etkili olduğu illerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4-6 derece altına düşebileceği belirtilirken Karabük, Bolu, Düzce, Samsun, Sinop, Rize, Artvin, Bingöl, Muş, Ağrı, Hatay kıyıları ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli, Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli yağışların meydana gelebileceği belirtildi. Yağışların olduğu illerde vatandaşların ve yerel yönetimlerin ani su ve sel baskınlarına karşı önlem almaları istendi.