Meteoroloji'den 14 il için kar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava durumu raporu yayınlandı ve 14 il için kar yağışı uyarısı yapıldı. Hangi illerde kar yağışı bekleniyor?
Meteoroloji'den 14 il için kar uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu raporları yayınlanmaya ve yeni hava tahminleri yapılmaya devam ediliyor. Kış mevsiminin oldukça ılıman geçmesi vatandaşları memnun etse de kuraklık riski arttığı bildirildi. Buna karşın Meteoroloji’nin son hava durumu tahminleri belli oldu.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre bugün yağmur beklenen bölgeler açıklandı. Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolunun kuzeyi ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş, Van ve Bingöl çevrelerinde yağmur bekleniyor. Bu sayılan bölgelerde yüksek kesimlerde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının da görülebileceği açıklandı.

Meteoroloji’nin verdiği bilgilere göre bugün öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz kıyıları ile gece saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve sis beklendiği de bildirildi.

Hava sıcaklıklarına dair de bilgi veren Metetoroloji çok önemli bir sıcaklık değişikliğinin olmayacağını duyurdu. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların bu şekilde devam edeceği belirtildi.

14 İL İÇİN KAR UYARISI YAPILDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 il için ise kar yağışı uyarısında bulundu. Buna göre Kastamonu, Çankırı, Yozgat, Sivas, Ardahan, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Muş’ta kar yağışı beklendiği bildirildi. Kar yağışlarının bu illerin yüksek kesimlerinde yoğun olabileceği belirtilirken alçak kesimlerde karla karışık yağmura dönüşebileceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava değişimlerine dair bilgilendirmelere devam edileceğini bildirildi.