Meteoroloji'den 26 kente birden sağanak uyarısı! O saatten sonra sakın dışarı çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarı ile birlikte toplamda 26 kentte sağanak yağışın etkilerinin görüleceği öğrenildi. Bu kentlerde yaşayan vatandaşlar saat verilerek uyarıldı.
Meteoroloji'den 26 kente birden sağanak uyarısı! O saatten sonra sakın dışarı çıkmayın

Son günlerde Türkiye genelinde yaşanan sağanak nedeni ile pek çok ilde sel ve su baskını gibi afetler görülmeye başlanmıştı. Durum bu şekilde olunca da vatandaşlar tarafından havaların ne zaman ısınmaya başlayacağı ve sağanak yağış ihtimalinin olup olmadığı konusunda merak ettikleri de artmaya başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte ise bugün de yurdun pek çok kesiminde sağanak yağışın görüleceği öğrenildi. 26 kenti birden ilgilendiren bu sağanak yağış nedeni ile sel ve su baskını gibi doğal afetlerin yaşanabileceği bu nedenle de vatandaşların gerekli olan tüm önlemleri alması gerektiği ifade edildi.

26 KENT İÇİN UYARI GELDİ!

3 farklı bölge için ayrı ayrı yapılan uyarılarda gök gürültülü sağanak yağışa karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğine dikkat çekildi. Yapılan uyarılara göre bu iller ise şu şekilde verildi;

screenshot-29.png

Orta Karadeniz için; "12.06.2023 Pazartesi günü Tokat, Amasya, Çorum, Samsun ve Ordu çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Ege ve Batı Karadeniz için; "Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Manisa, Burdur, Isparta ve Antalya çevreleri ile Muğla'nın, Aydın'ın ve İzmir'in iç kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

İç Anadolu Bölgesi için; "Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde, Konya ve Karaman çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Yapılan açıklamalara göre bugün saat 12.00'da başlayacak olan bu yağışların gece yarısına kadar sürebileceği öğrenildi. Bu nedenle de kişilerin bu zaman diliminde dikkatli olması gerektiği ifade edildi.