Meteoroloji'den birçok il için yağış alarmı! Sıcaklık düşüyor, sağanak yurda dönüyor

Mayıs ayının son haftalarına girilmesine rağmen hava sıcaklıkları düşmeye devam ediyor. Meteoroloji, sağanak yağışlara karşı uyarıda bulundu.
Meteoroloji'den birçok il için yağış alarmı! Sıcaklık düşüyor, sağanak yurda dönüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahminine göre, Mayıs ayının sonuna gelinirken sağanak yağışların geri döneceği kaydedildi. Yeni haftanın hava tahmin raporuna göre, Pazartesi günü kuzey, iç ve doğu kesimlerde sıcaklıklar gitgide azalarak mevsim normallerinin altına düşecek.

Meteoroloji'den birçok il için sağanak yağış uyarısı!

Yurt genelinde Pazartesi gününden itibaren yağışlı hava hakim olurken, çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların yeniden artacağı ve mevsim normallerine geleceği ifade ediliyor. Batı kesimlerde ise sıcaklık yer yer mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Son hava tahminlerine göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Hatay çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Bu illere sarı uyarı var

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Pazartesi sabah saatlerinde Osmaniye çevreleri, Hatay'ın kuzey kıyıları, Adana'nın doğu ilçeleri ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde yerel ve kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade ediliyor.

Bölgede meydana gelebilecek su baskını, yerel dolu, yıldırım ve kuvvetli rüzgar ile ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

Türkiye genelinde Pazartesi gününün yağışlı geçmesi beklenirken, Çarşamba gününden itibaren yine yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Geçtiğimiz hafta perşembe günü başlayan soğuk hava ve fırtına etkisi, birçok bölgede hala kendini göstermeye devam ediyor.