Meteoroloji'den Hafta Sonu İçin Yağış Uyarısı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmin raporu yayımlandı. Harita paylaşılarak hafta sonu için yağış uyarısında bulunuldu.
Meteoroloji'den Hafta Sonu İçin Yağış Uyarısı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Yapılan son değerlendirmeler, kuzey ve batı kesimlerin parçalı, yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçmesini öngörüyor. Karadeniz'in yüksek kesimleri ve Doğu Anadolu bölgesinde kar olan bölgelerde çığ riski devam ediyor. Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz Kıyıları, Sivas çevrelerinde hem sabah hem de gece saatlerinde pus ve sis olayı bekleniyor.

Meteoroloji'den Hafta Sonu İçin Yağış Uyarısı Geldi

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?
Türkiye genelinde 22 Nisan Cuma günü havanın güneşli olması bekleniyor. 23 Nisan 2022 Cumartesi günü Marmara Bölgesi'nde sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor. Pazar ve pazartesi günleri ise Türkiye genelinde sıcak hava etkisini gösterecek. Salı günü bazı bölgelerde yer yer sağanak yağış bekleniyor.

YURT GENELİNDE SICAKLIKLARIN ARTMASI BEKLENİYOR
Meteoroloji'nin hava durumu tahmin raporu, ülke genelinde sıcaklıkların 2 derece ile 5 derece artmasını öngörüyor. Bugünden itibaren tüm yurtta cuma günü yağışlar kesilecek, sıcaklıklar yükselecek.

Meteoroloji'den Hafta Sonu İçin Yağış Uyarısı Geldi

Hava durumunu değerlendiren Prof. Dr. Orhan Şen de perşembe gününden itibaren 5-6 gün boyunca yağış görünmediğini, sıcaklıkların yükselmeye devam edeceğini, ülkeye soğuk hava girişinin bittiğini, bundan sonra bahar ve yaz havasının etkili olacağını söyleyerek: " Paltolarınızı kaldırabilirsiniz. Kazaklar dursun akşamları serin olur." dedi. Perşembe günü 02.00 ile 06.00 saatleri arasında yağmur olduğunu söyleyen Şen, cuma gününden itibaren sıcaklıkların 21 derece ile 22 dereceye kadar çıkacağını, pazartesi gününden sonra ise daha da artacağını açıkladı.

Emlak365.com