Meteoroloji'den kritik fırtına uyarısı! 4 gün boyunca devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarısı ile birlikte belirli tarihler aralığında kuvvetli rüzgar yaşanacağı, vatandaşların da bu konuda dikkatli olması gerektiği öğrenildi.
Meteoroloji'den kritik fırtına uyarısı! 4 gün boyunca devam edecek

Son yılların en sıcak günlerini yaşadığımız bu aylarda Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni uyarılar gelmeye başladı. Yapılan açıklamalara göre Türkiye genelinde yaşanan kavurucu sıcakların ardından hava sıcaklıklarında oynamalar yaşanacağı ve de 4 gün boyunca özellikle de Marmara ve Ege Bölgesi'nde dikkatli olunması gerektiği öğrenildi.

KUVVETLİ RÜZGARA KARŞI DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalarda haritalı bir şekilde hava tahminleri yayımlandı. Bu tahminlere göre ise özellikle de Marmara ve Ege Bölgesi'nde kuvvetli rüzgarın görüşebileceği ifade edildi. Resmi internet adreslerinden yayımladıkları haritalı görseller şu şekilde verildi;

screenshot-86-001.png

screenshot-87-001.png

screenshot-88-001.png

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yayımlanan bu haritaların yanı sıra Meteoroloji tarafından havanın gün içerisinde ve ilerleyen günlerde nasıl olacağı hakkında tahmini yayımlandı. Günlük olarak belirlenen hava durum tahminin yanı sıra uyarılar da yapıldı.

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun güneybatı ve kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Ege, Ege'nin güneyi, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'in yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, yurdun güney kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli (30 - 60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın Marmara ile Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır."

Vatandaşların verilen bu süreç dahilinde özellikle de belirtilen iki bölgede rüzgara karşı dikkatli olması gerektiğine dikkat çekildi.