Meteoroloji'den o bölgeye 20 cm kar yağacak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu raporunu açıkladı. Bugün havanın nasıl olacağını duyuran Meteoroloji çok sayıda il için de uyarı verdi.
Meteoroloji'den o bölgeye 20 cm kar yağacak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günlük hava durumu raporu açıklandı. Yapılan bu bilgilendirmeye göre yurt genelinde soğuk ve yağışlı hava gün boyu hakim olacak. Bazı bölgelerde meydana gelecek yağışların çok yoğun olacağı belirtilirken il il hava durumu verileri de kamuoyu ile paylaşıldı.

12 Ocak Perşembe hava durumu tahminlerini duyuran Meteoroloji’ye göre bugün Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’de sağanak yağmurlar etkili olacak. Ege ile Batı Akdeniz’in yükseklerinde ise şiddetli yağış yerini karla karışık yağmur ve kar yağışına bırakacak. İstanbul için özel bir uyarı yapan Meteoroloji saat vererek vatandaşların dikkatli olmalarını belirtti.

İSTANBUL’A SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

İstanbul için Meteoroloji tarafından özel bir uyarı yapıldı. Buna göre İstanbul’da bugün öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak yağış bekleniyor. Bazı bölgelerde bu sağanak yağışların çok kuvvetli olması beklenirken vatandaşların ve yetkililerin ani su baskını ve sel gibi afetlere karşı dikkatli olmaları önerildi.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Türkiye genelinde hava durumu tahminleri de belli oldu. Ülkenin iç ve batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Akşam saatlerinden sonra ise İç Ege ile Batı Akdeniz’in yükseklerinde kar yağışı bekleniyor. Yağışlar Batı Akdeniz’de 1200 rakım ve üzerindeki yerlerde gerçekleşecek. Yer yer 20 cm kalınlığa ulaşacak kar yağışlarının beklendiği duyuruldu.

SİS UYARISI!

Marmara ve İç Ege’de zaman zaman gün içerisinde sis görülebileceğini açıklayan Meteoroloji bu konuda uyarıda bulunarak araç sahiplerinin dikkatli olmalarını istedi. Yurdun diğer kesimlerinde ise sis ve pus olayları beklenmiyor. Ayrıca kıyılarda sert rüzgarların görülebileceği uyarısı da yapıldı.