Meteoroloji'den son dakika sağanak uyarısı! Fırtınalı yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarısı ile birlikte 3 bölge için sağanak ve fırtına uyarısı verildi.
Meteoroloji'den son dakika sağanak uyarısı! Fırtınalı yağış bekleniyor

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarısı ile birlikte Türkiye genelinde beklenen yağışların bulunduğu ifade edildi. Toplamda 3 bölge için yapılan bu uyarılarda turuncu ve sarı kodlu uyarıların bulunduğu ifade edildi. Yapılan uyarılara göre sağanak ve fırtınanın beklendiği bölgeler tek tek açıklandı.

SAĞANAK VE FIRTINA BEKLENİYOR!

Türkiye geneli uyarı geldi! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün yapılan son 3 uyarı ile birlikte turuncu ve sarı kodlu uyarıların bulunduğu ifade edildi. Ülkenin belirli bölgeleri için dikkat edilmesi gerekenler açıklanırken vatandaşlar tedbir alınması için de uyarıldı.

screenshot-29-001.png

Denizlerimizde (Batı Karadeniz’in Batısı ile Batı Akdeniz (Antalya Körfezi)) Fırtına Bekleniyor!

"Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın, yarın (09.07.2023 Pazar) günün ilk saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Batı Akdeniz’de (Antalya Körfezi) rüzgarın, yarın (09.07.2023 Pazar) günün ilk saatlerinden itibaren etkisini artırıp kuzeyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün öğle saatlerinden sonra etkisini azaltıp, akşam saatlerinde tekrar etkisini artırması ve Pazartesi günü öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir."

Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğusunda Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

"09.07.2023 Pazar günü öğle saatlerinden sonra Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan illerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Orta Karadeniz'in İç Kesimlerinde Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

"09.07.2023 Pazar günü Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri ile Yozgat'ın ve Sivas'ın kuzeyinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Yapılan bu uyarı ile birlikte vatandaşların dikkat etmesi gereken iller ve bölgeler tek tek açıklanmış oldu.