Metin Gürcan kimdir, hangi partiden, neden tutuklandı?

Kasım ayında tutuklanan ve ardından tahliye edilen Metin Gürcan'ın hakkında yeniden yakalama kararı çıktı. Gürcan, emniyete giderek teslim oldu. Peki, Metin Gürcan neden tutuklandı, suçu neydi?
Metin Gürcan kimdir, hangi partiden, neden tutuklandı?

Ali Babacan'ın genel başkanlığını yaptığı DEVA Partisinin kurucu üyelerinden biri olan Metin Gürcan, tutuklu olarak yargılanırken tahliye olmuştu. Fakat daha sonra savcılığın itiraz etmesi üzerine hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan Metin Gürcan, bu sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu.

Haberlerde son dakika bilgisi olarak geçen olay sonrasında birçok kişi Metin Gürcan'ın kim olduğunu ve neden tutuklandığını öğrenmek için internette araştırma yapmaya başladı.

Metin Gürcan kimdir?

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi olan emekli yüzbaşı Metin Gürcan, 1976 yılında Bilecik'in Bozöyük ilçesinde dünyaya geldi. 1998 yılında Kara Harp Okulu'ndan Sistem Mühendisi Piyade Teğmen olarak mezun olan Gürcan, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde TSK'nın kurumsal isteği konusunda yazdığı doktora tezi ile 2016 yılında doktorasını tamamlamıştır.

9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan öncülüğünde kurulan DEVA Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer almıştır.

Metin Gürcan neden tutuklandı?

DEVA Partisi kurucular Kurulu üyesi, emekli yüzbaşı Metin Gürcan, askeri ve siyasi casusluk ve devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla zincirleme biçimde açıklama suçlamaları ile daha önce 29 Kasım 2021'de tutuklanmıştı.

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Gürcan'ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar vermiş ancak savcılığın tahliye kararına itirazı nedeniyle Gürcan hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmıştı.

Metin Gürcan 13 Mayıs günü sabah saatlerinde Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu.

Emlak365.com