MGK Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Toplandı: Gündemde Suriye'ye Olası Operasyon Var

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündeminde terörle mücadele ve Suriye'ye düzenlenmesi olası olan operasyon var.
MGK Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Toplandı: Gündemde Suriye'ye Olası Operasyon Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı olarak toplandı. Toplantının ana gündemi terörle mücadele olacak ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan güvenli bölgelerin genişletilmesi konusu üzerinde değerlendirmeker yapılacak. Bölgede teröre yönelik yapılabilecek olası yeni sınır ötesi operasyon için de kapsamlı görüşmeler yapılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OPERASYON SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaparak: "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da yakında atmaya başlıyoruz. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır" demişti. Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenlenmes konusunun MGK toplantısında kapsamlı bir şekilde ele alınacağını belirtmişti.

Toplantıda ayrıca yurt içinde devam eden Eren Abluka operasyonları ve Irak'ın kuzeyinde Pençe operasyonlarında gelinen son durum da değerlendirilecek. FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütlerine ilişkin atılacak adımlar da yine toplantıda görüşülecek.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

Toplantıda görüşülecek olan bir diğer gündem maddesi de İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvuru yapmaları olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayların bu konuda yürüttüğü diplomatik temaslar da istişare edilecek. Türkiye'nin kırmızı çizgileri göz önünde bulundurularak izlenecek yol haritası hakkında fikir alışverişi yapılacak.