MGM 13 il için uyardı tedbirinizi alın! Fırtına ve yağış bugün akşam saatlerine kadar devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte olumsuz hava koşulları nedeni ile vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.
MGM 13 il için uyardı tedbirinizi alın! Fırtına ve yağış bugün akşam saatlerine kadar devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dönemde son günlerde sık sık yaşanan sağanak yağış nedeni ile meydana gelen sel ve su baskınları hakkında uyarı geldi. Dünden bu yana devam eden olumsuz hava koşullarının ne kadar daha süreceğini açıkladı.

13 İL İÇİN UYARI YAYIMLANDI!

Dün akşam saatlerinden itibaren geçerli olması beklenen sağanak ve fırtına için yapılan açıklamalara göre etkisinin bugün akşam saatlerine kadar sürmesinin beklendiğine işaret edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bu uyarı "14.06.2023 Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Perşembe akşam saatlerine kadar kuzeydoğu kesimlerde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Gümüşhane, Bayburt, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Erzurum ve Erzincan çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2), Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde yapılan açıklama ile birlikte yayımlandı.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan bu uyarının yanı sıra bugün havanın nasıl olacağı hakkında da merak edilenler artmıştı. Meteoroloji tarafından günlük olarak yayımlanan hava durum tahminlerinde de Türkiye genelinde olumsuz hava koşullarına karşı tahminler yayımlandı;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Sinop çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kısa süreli kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların: Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

screenshot-53.png

Yapılan bu açıklamalar Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet adresi üzerinden yayımlandı.