MGM 14 il için uyardı! Gece yarısına kadar devam edecek aman dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarılar ile birlikte 14 ilde yağış beklendiği ifade edildi.
MGM 14 il için uyardı! Gece yarısına kadar devam edecek aman dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün son dakika açıklamada Türkiye genelinde toplamda 14 ilde beklenen sağanak yağışa karşı dikkatli olunması gerektiği öğrenildi.

14 İLDE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklama ile birlikte toplamda 14 ile sağanak yağış beklendiği ifade edildi. Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi için beklenen sağanak yağış için kişilerin meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği, gerekli olan tedbirlerin alınması gerektiği öğrenildi.

Doğu Karadeniz'in Kıyı Kesimlerinde Beklenen Kuvvetli ve Çok Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

"30.06.2023 Cuma günü Doğu Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize il geneli ile Artvin'in, Giresun'un ve Trabzon'un kıyı kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2), Rize'nin kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Cuma günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yağışlar sebebi meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Orta Karadeniz'de Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

"30.06.2023 Cuma günü Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat illerimizde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Cuma günü öğleden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yağışlar sebebi meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğusunda Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

"30.06.2023 Cuma günü öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda bugün sabah saatlerinden başlayarak gece saatine kadar sağanak yağışın devam ettiği ifade edildi.