MHP Genel Başkanı Bahçeli'den son dakika Genel Af açıklaması! Af çıkacak mı, var mı?

Seçim öncesi genel af hazırlığı olduğu iddiaları gündemi sallamıştı. Konu hakkında son dakika açıklaması MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapıldı. Af çıkacak mı?
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den son dakika Genel Af açıklaması! Af çıkacak mı, var mı?

2023 yılında yapılacak olan seçimler öncesi genel af hazırlığı olduğu iddiaları gündeme gelmişti. Yine mahkum yakınları tarafından belirli suçların dışında kalan diğer suçlara genel af çıkartılması için yoğun bir kamuoyu baskısı oluşturulmuştu. 

Hem kamuoyu tarafından oluşturulan yoğun baskı hem de seçim öncesi basına sızdırılan kulis haberleri ile genel af çıkartılacağı iddia edilmişti. Kamuoyunda yoğun baskı oluşması ve konunun gündeme taşınması üzerine bir açıklama da MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından yapıldı. 

GENEL AF ÇIKACAK MI, SEÇİMDEN ÖNCE HÜKÜMET AF ÇIKARIR MI?

MHP Genel Başkanı partisinin disiplin yönetim kurulları ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli kritik toplantı sonrasında yaptığı açıklamalarda hem basın mensuplarının sorularını yanıtladı hem de gündeme dair son derece önemli bilgilendirmelerde bulundu. 

Devlet Bahçeli hem af hem de erken seçim soruları üzerine yaptığı açıklamasında "Bizim haberimiz yok. Bunu söyleyen gazetecilere sormak lazım. Sokak tehlikelidir, karanlıktır. Sokağa itilenler sokak tarafından yutulur. Altılı ganyan ne yapacak bilemiyorum. KHK'lılara af düşünülemez. Kılıçdaroğlu gizli kalmış FETÖ'cülük oynamasın, o sevdadan vazgeçsin" diyerek genel af iddialarını reddetti. 

Erken seçim beklentileri üzerine de yorum yapan Devlet Bahçeli seçimlere 9 ay 18 gün kaldığını belirterek bu tarihin beklenmesi gerektiğini dile getirdi. Böylelikle bir kere daha erken seçim iddiaları reddedilirken seçimin planlandığı doğrultuda 2023 yılında yapılacağının altı çizildi.