Millet İttifakında Cumhurbaşkanı Adayı! Gelecek Partisi Herkesi Kucaklayacak Adayı Açıkladı

2023 yılı Haziran seçimlerinde Millet İttifakının adayı olacak isi halen belirsizliğini korurken Gelecek Partisi herkesi kucaklayacak bir aday olması gerektiğini bildirdi. GP kendi adayını da açıkladı
Millet İttifakında Cumhurbaşkanı Adayı! Gelecek Partisi Herkesi Kucaklayacak Adayı Açıkladı

Türkiye 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girecek. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakının karşı karşıya geleceği seçimlere dair heyecan ise şimdiden başladı. Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan olurken Millet İttifakında halen adayın kim olacağı açıklanmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden yapılan açıklamalarda Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayı öne çıkarken İYİ Parti ve diğer ortaklardan isim çıkmadı.

GELECEK PARTİSİ HERKESİ KUCAKLAYAN ADAY AHMET DAVUTOĞLU

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, TELE1 TV'de bir programa katıldı. Siyasi gelişmeleri yorumlayan Gelecek Partisi Genel Yardımcısı konuşmasının bir bölümünde Millet İttifakının adayına ilişkin bilgi verdi. Temurci oluşan ortamada en az yüzde 10 fark atacak bir aday olması gerektiğini de sözlerine ekleyerek şu ifadeleri kullandı. "Eğer birebir bütün sandıklar kontrol altına alınmazsa minimum yüzde 10 farkla bu seçim kazanılacak bir strateji üzerine kurulmazsa, kazanabilecek bir adayla, toplumu kucaklayacak bir adayla toplumun önüne çıkamazsak yazıklar olsun bize."

Temurci ayrıca kendi istediğinin 6 partinin tek bir aday ile seçimlere girmesi olduğunu söyledi. İttifakta kimin aday olması gerektiğine ilişkin de düşüncelerini açıklayan GP Genel Başkan Yardımcısı Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak, bu ülkede başbakanlık yapmış, daha sonra parti ve ülke zarar görmesin diye bayrak çekmiş, cesaretle yola çıkmış, devleti ve kurumları bilen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partimizin cumhurbaşkanı adayıdır." dedi.

Selim Temurci, Ahmet Davutoğlu isminin 6'lı masada kabul edilmesini beklediğini de ifade ederek Davutoğlu'nun 6 partinin içine sinecek bir aday olacağını da söyledi.