Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı netleşiyor: İsim belli, açıklanacak iddiası!

2023 seçimlerine kısa bir süre kala Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak merak konusu oldu. İddialara göre cumhurbaşkanı adayının belli oldu ve o tarihte açıklanacak.
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı netleşiyor: İsim belli, açıklanacak iddiası!

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak merak edilirken yeni bir iddia ortaya atıldı. GEzici Araştırma Merkezi Başkanı Uluslararası Güvenlik ve Stratejik Çalışmalar Uzmanı Murat Gezisi, muhalefetin cumhurbaşkanı adayına ilişkin flaş açıklamalarda bulundu.

Gezici, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesin olduğunu ve yakın zamanda kamuoyuna duyurulacağını iddia etti.

'' Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesin "

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezisi, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olacağını ve adaylığın kısa süre içerisinde açıklanacağını söyledi.

Cumhuriyet'in haberine göre Gezici, geçtiğimiz haftalarda yapılan Maltepe mitinginin bir prova niteliği taşıdığını, halkın yüzde 74'ünün Kılıçdaroğlu'nu '' ittifakı bir arada tutan isim " olarak gördüğünü ifade ederek, " Muhalefet için doğru yöntem ortak aday. Çatı tamamlanmazsa muhalefet kaybeder " açıklamasında bulundu.

" İttifakı bir arada tutan isim "

Gezici, halkın yüzde 74'ünün ittifakı bir arada tutan kişinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu düşündüğünü, bunun da halkın seçim sonrasında dahi ittifakı bir arada tutacak, yasaları ortak bir şekilde çıkarabilecek bir lider olarak gördüğünü söyledi.

6'lı masanın kime oy vereceğini bilemeyen seçmene karşı daha ikna edici ve somut adımlar atması gerektiğini söyleyen Gezisi, sistem değişikliği için anayasa başta olmak üzere daha temel düzenlemeler yapılması gerektiğini, özellikle de Kürtlere nasıl seslenileceğinin sorgulamasının yapılacağını düşündüğünü belirtti.

CHP'nin eski CHP gibi olmadığının altını çizen Gezici, Kemal Kılıçdaroğlu'nun stratejini değiştirdiğini ve daha girişimci, direnişçi bir tablo çizerek daha fazla gençten oy alacağını ifade etti.